Goloba smešijo tudi levici naklonjeni mediji

Predsednik vlade Robert Golob je znan po ošabnem vedenju. (Foto: STA)

Pred dvema dnevoma se je v Dnevniku pojavil nepričakovan zapis. Medij je namreč izrazito naklonjen levi politični opciji, zato tovrstnega smešenja verjetno ni pričakoval nihče. Kar pa še ne pomeni, da ni na mestu. Vlada Roberta Goloba se je zavihtela na oblast z obljubami, ki jih sedaj ne more izpolniti. Od popolne reforme zdravstvenega sistema, pravosodja, pravzaprav vseh državnih podsistemov, pa do rešitve stanovanjskega problema. To pa nas tudi pripelje nazaj k šaljivemu zapisu v Dnevniku. 

Neznani avtor, očitno zavedajoč se, da bo stanovanjski problem še dolgo pestil mlade v Sloveniji, se je vprašal, kako Robert Golob zamenja žarnico. Odgovor je tragikomičen.

Ker je zapis kratek, ga podajamo v celoti.

Kako Robert Golob zamenja žarnico? Najprej razglasi, da bo zamenjal žarnico in reformiral celotno električno omrežje kot tako. Vmes se bo še izpogajal o novem plačnem sistemu menjalcev žarnic. Ko žarnica vendarle ni zamenjana, napove temeljito depolitizacijo vseh, ki bi morali menjati žarnice, in nas spomni, da moramo zamenjati tudi vse žarnice, ki jih je zamenjal že Janša, pa če svetijo ali ne.

Ko žarnica še vedno ni zamenjana, medije okara, da se preveč osredotočajo na pokvarjeno žarnico namesto na to, da ljudje plešejo. Pa čeprav v temi. Spiše interventni zakon, ki ljudem priskrbi sveče.

Na kratko: kako Robert Golob zamenja žarnico? Žarnico zagrabi. Stoji pri miru in čaka, da se soba začne vrteti okoli njega. 

Morda pa so tudi na levici ugotovili, da je cesar (Sončni kralj, op. a.) nag.

G. K.