fbpx

Harry Potter v vlogi očeta treh otrok

Harry Potter (foto: STA).

Na rojstni dan mladega čarovnika bo izšla nova knjiga o Harryju Potterju. Tokrat bo junak v vlogi zgaranega uslužbenca ministrstva za čaranje, moža in očeta treh otrok. Uradno nadaljevanje čarovniške sage izpod peresa J. K. Rowling na knjižne police prihaja julija letos.

Nova zgodba z naslovom Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok) se dogaja 19 let po zaključku zadnje knjige Harry Potter in svetinje smrti. Nastala je kot scenarij za dvodelno igro, ki bo premiero v Londonu doživela dan prej. Istoimensko igro je Rowlingova pripravila v sodelovanju s piscem Jackom Thornom in režiserjem Johnom Tiffanyjem.

Sin slavnega čarovnika se sooča s težko družinsko zapuščino
Nadaljevanje se osredotoča na Harryjevega najmlajšega sina Albusa Robausa, ki se spopada “s težo družinske zapuščine, ki si je ni nikoli želel”, je zapisano na uradni spletni strani Pottermore.

Harry se ob tem spopada s preteklostjo, ki nikakor noče ostati tam, kamor spada. Oče in sin se bosta ob zloveščem zlivanju preteklosti in sedanjosti soočila z neprijetno resnico: včasih se tema razlije iz nepričakovanih mest.

Oboževalci so avtorico prosili za scenarij v knjižnem formatu
Scenarij za igro bo v knjižni obliki v Veliki Britaniji izšel pri založbi Little, Brown, ki je poskrbela tudi za izdajo del Rowlingove za odrasle, piše britanski The Guardian.

“J. K. Rowling in njena ekipa so prejeli precej prošenj oboževalcev, ki igre ne morejo videti v Londonu in bi jo radi prebrali v knjižnem formatu,” je odločitev pojasnil prvi mož založbe David Shelley.

Igro so po avtoričinih besedah zaradi “epske narave zgodbe” razdelili na dva dela. Srečneži, ki jim je uspelo dobiti vstopnice, ko so oktobra prišle v prodajo, si jo lahko ogledajo v dveh delih ali pa naenkrat.

Ob tem v založbi Bloomsbury ob 20. obletnici izida prve knjige – Harry Potter in kamen modrosti – napovedujejo štiri nove različice omenjene knjige. Predstavljale bodo štiri domove Bradavičarke – Gryfondom, Pihpuff, Drznvraan in Spolzgad.

N. K., STA