fbpx

Hči Donalda Trumpa svetuje

Foto: epa

Hči potencialnega kandidata za ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je sicer tudi uspešna podjetnica, je na svojem blogu zapisala, kako se pripraviti na nenapovedane obiske. 

Ivanka Trump svetuje, kako brez skrbi poskrbeti za obiske prijateljev, ki pridejo na vaš dom nenapovedano ali takrat, ko nimate časa za nakupe in dolgotrajno pripravo:

1. Zavijte v vitrino s pijačo
Večina nas ima barsko vitrino z z različnimi vrstami alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Iz njih lahko izdelate okusen in osvežilen koktejl, ki bo pripravljen, še preden bodo vaši gostje stopili skozi vrata.

2. Izbira naj bo enostavna
Če se obiski obetajo pred četrto uro popoldne, pristavite lonec za kuhanje kave in naredite ali – pa še lažje – kar kupite testo za domače piškote. Njihov vonj bo naredil posebno razpoloženje. Če pa obiske pričakujete po četrti uri, pripravite buteljko vina in kakšno enostavno predjed, ki naj bo lično servirana.

3. Uporabite celoten prostor
Če imate majhen prostor, pripravite jedačo in pijačo na kuhinjskem pultu, pladenj s sirom naj bo na klubski mizici, pladenj s piškoti in drugimi sladkimi dobrotami pa kje drugje, da se gostje ne bodo gnetli samo okoli enega mesta.

4. Presenetite z nostalgijo
Se še spomnite, ko ste kot otroci izrezovali snežinke iz papirja? Znova uporabite veščine iz mladosti in okrasite stanovanje.

5. Bodite kreativni s tem, kar imate
Ustvarite venec iz okraskov, ki jih hranite v škatli s prazničnimi stvarmi. Če nimate rož, pa lahko na mizo postavite aranžma iz sveč, ki jih razporedite po velikosti. Idej za hitro okraševanje in dekoracijo stanovanja je toliko, kot je raznolika vaša domišljija.

M. P.