fbpx

Hrvaški komik po Cerarju klical še ministra za zdravje

Nekdanji hrvaški zdravstveni minister Darko Milinović se je zelo razveselil, ko je izvedel, kdo ga kliče. Tudi njega je – tako kot našega premierja Mira Cerarja – poklical sam hrvaški mandatar Tihomir Orešković.

Že drugič ta teden je hrvaški komedijant Davor Jurkotić v svoji oddaji ”U zdrav mozak” klical naokoli ter se pretvarjal, da je novi hrvaški mandatar Tihomir Orešković. Medtem ko je bil prva tarča komika naš premier Miro Cerar, se je v drugo lotil kar njihovega nekdanjega ministra za zdravje.

Darko Milinović (HDZ) se je razveselil, ko je izvedel, kdo ga kliče. Dejal je, da je trenutno sicer v Gospiću, a lahko, če je treba, takoj pride v Zagreb.

Trajalo je nekaj časa …
Lažni Orešković je Milinovića pohvalil in mu dejal, da je bil zanj vedno dober (good). Nato mu je govoril o tem, kako rad ima Plitvička jezera, kjer se je skupaj s soprogo kopal pod slapom, Milinović pa se je ob tem samo smejal.

“Ti si kot Putin, rad se fotografiraš, si močan, voziš helikopter in letalo, se boriš z medvedom. Z ene strani mečeš slap na drugo stran,” je v svoji smešni hrvaščini našteval lažni Orešković in tako je Milinoviću le postalo jasno, da gre za potegavščino, in se je začel glasno smejati.

Nato sta si izmenjala še nekaj besed, lažni Orešković pa je zaključil z besedami, da mora zdaj končati, saj ga kliče Cerar iz Srbije.

B. O.