Hrvaški uspelo nekaj, kar Sloveniji še nikoli ni. In kaj imata s tem Trump in Pahor?

Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor (foto: epa).

Hrvaška je ponovno prekašala Slovenijo, pa tudi marsikatero drugo državo. Bolje rečeno je Hrvaška zmagala v bitki žensk. Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je bila namreč imenovana za eno najvplivnejših žensk na svetu. Bo morda že drugo leto na lestvici tudi Slovenka? V ognju bomo lahko imeli celo dve železi.

Grabar Kitarovićeva se je uvrstila na odlično 46. mesto na svetu, na lestvici, ki jo je objavila priznana revija Forbes, pa sicer kraljuje nemška kanclerka Angela Merkel. Na lestvici, kjer so uvrščene najvplivnejše ženske iz sveta politike, tehnologije, podjetništva, medijev in nevladnih organizacij, pa po pričakovanju ni slovenskih predstavnic.

Si pa morda na listi najvplivnejših žensk na svetu že prihodnje leto lahko obetamo tudi Slovenko. Če bo predsednik ZDA postal Donald Trump, bo njegova žena Melania morda kot ameriška prva dama posegla še po višjem mestu kot Grabar Kitarovićeva. Sedanja prva dama Michelle Obama namreč na lestvici zaseda visoko trinajsto mesto.

Glede na to, da bodo drugo leto v Sloveniji tudi predsedniške volitve, pa morda lahko po zgledu Hrvaške pričakujemo prvo predsednico, ki bi se lahko uvrstila na lestvico.

Elizabeta II najstarejša med najvplivnejšimi
Med prvo deseterico lahko najdemo tudi Hillary Clinton, Trumpovo protikandidatko, ter ženo Billa Gatesa, Melindo Gates, soustanoviteljico njune dobrodelne fundacije. Zanimivo je, da je med desetimi najbolj vplivnimi ženskami kar sedem Američank, tri ženske pa prihajajo iz Evrope. Med elitno deseterico je najmlajša stara 46 let, najstarejša pa je Janet Yellen z 69 leti.

Med svetovnimi ikonami lahko na lestvici najdemo tudi Oprah Winfrey na 21. mestu ter kraljico Elizabeto II na 29. mestu, ki je tudi najstarejša oseba na spisku. Seznam so sicer sestavili na podlagi premoženja posameznic, pojavnosti v medijih ter vpliva na področju delovanja.

M. G.

 • plamen100

  Hja, mi pa lahko tekmujemo z najgršo, npr ženska z najmočnejšo čeljustjo v Evropi?? Bulčeva ki verjetno drobi orehe kot mi preste. Pa tudi že ko je potovala v EU na novo zaposlitev na katero jo je porinil Cerar mimo vseh veljavnih pravil (kako so to početjke etično opredelili pa sam bog ve) je že pozabila da prihaja iz SLO ker je njen edini cilj pač nagrabiti čimveč denarja v teh 5 letih koliko traje njen mandat. Saj res kaj pa tisti Vajgel a je še živ ali se je že stegnil?? Glede da bi nekaj let že moral biti v penziji sedaj pa za njega že nekaj časa ni bilo nič za slišati pa res ne vem a je še živ ali kaj je z njim? Kdo je tega fosila porinil v ta EU parlament je pa tudi vprašanje. Kakor koli ti poslanci so čista izguba, čisto nič od njih, popolnoma nekoristna zadeva, ne spomnim se še kakšne druge še bolj brezvezne brezvezne funkcije ki bi obstajala, seveda razen za njih same kjer mastno pokasirajo. Uboga Slovenija 8 mandeljcev proti a nemčiji z 96 poslanci? Prej smo se skozi vpili, da nas Beograd preglasuje kaj pa sedaj? SEdaj nas lahko že Hrvaška preglasuje z 11 poslanci, ostali smo to kar nam je bilo že itak celo zgodovino na kožo pisano tej državi narejeni na grobiščih, odzadaj kot pasja jajca, tja kamor spadamo s svojo gnilo levofašistično politiko!

  • drzavljanslo

   Politika je takšna kot jo podpira ljudstvo na volitvah. Če teh rdečih zločincev in lopovov ne bi nihče volil jih v politiki ne bi bilo. Iz enakega razloga je Kitarovičeva predsednica HR. Slovenci so pač umsko zaostal, nerazgledan, za hlapce rojen narod.

   • Vera

    Pri nas so največ krivi tisti , ki ne gredo na volišča , kot drugo , Hrvati nimajo Tržiča , kjer se čas volitev podaljša za eno uro, da se volitve prilagodijo določeni opciji , vemo kateri .

   • plamen100

    ja 1000%, drugace ne bi bilo tako, jasno da bolj ne more biti. In ta Cmeravc od predsednika vlade je prav ogledalo vecinske cmeravske slovenije, miren, tih, neodlocen narod ki kar naprej neki upa, samo da se malo premisli, pa bo nekaj enkrat storil.

  • Anton

   ni kaj dobro zgleda v kopalkah:)

   • plamen100

    aja? Kje pa je ta fotka?

 • pajot

  Najvplivnejša ženska na svetu je moja žena.

  • garfi

   moja

 • antimur

  Dokler bodo kučanisti na najvplivnejša in odgovorna mesta kadrovali izključno iz svojega gnojnega bazena, z zanesljivostjo ne bo nobene Slovenke med vplivnimi. Takšen je pač davek udbaške okupacije, katera se pa hvala bogu, ruši kot hiša iz kart.

 • Franc Šink

  Pozabili so na Štefko Kučan.

 • Olga

  Hrvaška predsednica je vzgled bitke za demo ki ratizacijo Hrvaške! Ni ob strani tako kot gospod Pahor!

  • Lokomotivführer

   V posebni kategoriji je tudi gospod Pahor na osmem mestu. Pred njim je samo sedem palčkov.

 • TomTom

  Najvplivnejša je zame mama, potem žena in na tretjem mestu nasmejana kelnarca, ki mi prinese pivo.

 • Rožle

  Mi imamo tudi najbolj znano žensko na svetu….oziroma…
  najbolj inteligentno EU komisarko vseh časov …….

 • Unikatna

  Mi je vseeno za Hrvate!!!

 • dare326

  Kje so pa Tuerkove ženske?

  • sikofitol

   Michael Jackson po dostopnih inf. ni bil ženska.

 • valentin

  Sanja svinja o koruzi. Maneken se na fotki smeji, čeprav ne ve za kaj gre, težek je ta narcisoidni stav.

 • garfi

  hvalica pravi, da je pahor zelo naiven
  torej imamo najbolj naivno barbiko

 • črnaovca

  Dokler bomo imeli predesnika ki se obnaša kot bi bil otrok srednjega spola ne bo drugače.

 • Franc Šink

  Kot otrok mora imeti mater pored sebe.Ali pa je nagnjen na starejše ženke!

 • cosmosjasnovidec

  Kitarovička je pristala na lestvici glede njene zavaljenosti saj je taka kot slon pa so jo dali na lestvico,da pri taki bajsasti teži lahko še sama hodi.