Hudomušna očkova izpoved: “Tudi po porodu ljubim telo svoje žene. V njem vidim svojo družino.”

Foto: iStock

“Bodimo si na jasnem. Telo moje žene se je spremenilo zaradi nosečnosti – pa kaj? Še vedno je tista divja rdečelaska kot je bila, ko sem jo poznal. In nenazadnje, spremenilo se je tudi moje telo. Včasih sem tekel, dvigoval uteži in bil rokoborec. Danes tečem le še za eno od hčera, kadar se pretvarja, da je pošast iz risanke Frozen. Dvigujem najmlajšo hči, ko se igrava “letalo” in edino s čimer se borim je vprašanje ali bom pojedel 3 ali 6 kosov pice”, piše novinar in očka Brett Ortler.

“Popolnoma vseeno mi je, kako je videti telo moje žene. Veliko pomembnejših stvari je, o katerih razmišljam – o najinih otrocih, potrebah, kosilu, službi, plenicah – moja glava je polna drugih, veliko bolj pomembnih stvari”, je Brett Ortler zapisal v svoji kolumni na spletni strani za očke Fatherly.

Foto: iStock

Foto: iStock

Ortler hudomušno namigne, da je za nosečnost zaslužen (bodoči) očka. Zato v resnici tudi sam prispeva k pojavu, da se ženino telo spremeni. “Nosečnost se ne dogaja sama po sebi. Tudi jaz sem po svoje odgovoren za spremembe na ženinem telesu. Zavedam se, da nosečnost žensko spremeni, tudi njeno vedenje je drugačno. Spremeni se nivo nevrotransmitorjev, prsi se napolnijo z mlekom, poveča se teža.”

“Stari, preživel si!”
“Če bi bil eden od vaših prijateljev s katerim ves čas igrate nogomet na bolniški in bi moral na težko operacijo, vmes pa bi se precej zredil, gotovo ne bi razmišljali o tem ali bo imel trebušnjake po operaciji. Najbrž bi mu le zaželeli naj čim prej okreva in mu ob uspešni operaciji rekli: Stari, preživel si!”

V telesu svoje žene vidim najino družino
Ampak tu gre za dva prijatelja, boste rekli. Seveda je razlika v obeh scenarijih. “Bistvena razlika je v tem, da žena po težkih naporih rodi novo bitje. In to ne kar nekega človeka, temveč najinega otroka; najino hči, najinega sina. Zato ljubim telo svoje žene, ker vsakič, ko ga pogledam v njem vidim svojo družino in moja družina je tisto najpomembneje vsak dan v življenju. In ne glede na to, da sem jo že velikokrat prizadel in razočaral, ona še vedno želi spati ob meni. S svojim telesom in dušo”, zaključi Ortler.

V. V.

 • Philosopher

  Smisel tega ultra pocukranega članka?

 • bednick

  ““Popolnoma vseeno mi je, kako je videti telo moje žene.”
  ______________

  Nekaj ga muči, pa noče priznat.

 • Domoljub in gej

  Bi nehali poudarjati heteroseksualnost!? Pa koga briga, kaj počnete heteroseksualci za štirimi stenami… Vi počnite kar pač počnete, izkazujte si ljubezen, samo ostalih ne posiljujte s svojimi nagnjenji…

  • koza

   a tvoji starši se niso imeli radi, čisto tak mi je šinilo v glavo, so pa te misli pri moških kar precej prisotne, mogoče bo enim pomagalo, tebi pač ne rabi, idi dalje

   • Domoljub in gej

    Malo sarkazma no :)

  • tarantela

   Oprosti, kakšne probleme pa pravzaprav imaš? Tudi Ti si bil rojen iz heteroseksualne ljubezni, razen, če Te je osebno delal kakšen bog iz ilovice .

  • Nata

   Pa saj možakar ne posiljuje nikogar .
   Se mi pa zdi , da je nekako razočaran ?
   Spodaj je nekdo napisal , da ga nekaj muči .

  • indijanka

   Dobro si nas :)

 • tarantela

  Pripomnila bi samo, da se samostalnika: mati in hči sklanjata v četrtem sklonu: mater, hčer.

  • Capi

   Odvisno v kakšni povedi uporabljaš ti dve besedi, zato pa imamo sklanjatve………

 • Menko2810

  ……….se je izpovedal in šel gledat striperke z natreniranimi teleščki…………

 • indijanka

  Hja. Materinstvo je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi ženski. Samo moški ni njen otrok in obdobje ženske in njene ženstvenosti se z rojstvom otrok ne konča. Ne vem, če bi si želela, da moški vidi družino v meni namesto, da bi se me želel. Čuden članek.

 • Janez

  “V njem vidim svojo družino” Okej, pa naj kdo reče, da to ni malo bolano, da gledaš na svojo ženo, kot manufakturo za majhne človečke?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!