fbpx

Ikea prihaja v Ljubljano: Bodo v ponudbi res tudi krste?

Foto: TW

Po družabnem omrežju Twitter so zaokrožile informacije, da naj bi Ikea, ki naslednje leto prihaja v Ljubljano, v svojem zajetnem asortimanu izdelkov ponudila tudi krste. 

Novica o tem, da Ikea prodaja tudi krste, je po družabnih omrežjih prvič zaokrožila že pred leti. Pojavljale so se slike italijanske, danske in švedske strani, ki naj bi ponujale ekonomične ter ugodne krste.

Letak, ki je krožil pred leti. Foto: TW

Letak, ki je krožil pred leti. Foto: TW

Podatek v polnosti ne drži, v Ikeinih katalogih – med sicer množico bolj ali manj uporabnih stvari – ne boste našli narejenih krst. Če dobro pobrskate po spletu, pa lahko najdete priročnik (in ga preko spletne strani Amazon tudi kupite), v katerem so podrobna navodila: Kako iz Ikeinih materialov, ki jih boste našli tudi v ljubljanskem trgovskem centru, doma sestaviti cenovno ugodno krsto.

Model krste, ki jo lahko izdelate iz Ikeinih materialov. Foto: Designboom.com

Model krste, ki jo lahko izdelate iz Ikeinih materialov. Foto: Designboom.com

Joe Scanlan je ameriški umetnik, ki se je lotil raziskovanja smrti na drugačen način. Oblikoval je serijo krst, navdih zanje pa je iskal v kosih pohištva, ki ga prodaja Ikea. Svoj model krst je poimenoval DIY, slovijo pa po ekonomičnosti in enostavni, a elegantni obliki. “Odlična izbira za vse, ki želijo,
da je njihov pogreb skromna, a elegantna stvar,” pravi avtor.

Podrobna navodila kako doma sestaviti krsto. Foto: TW

Podrobna navodila kako doma sestaviti krsto. Foto: TW

Za priročnik boste plačali dobrih 20 evrov, v njem pa vas čakajo podrobna navodila (popolnoma v stilu Ikee), katere materiale kupiti in kako se sestavljanja krste lotiti kar doma.

V priročniku je več modelov, spodobno krsto pa lahko sestavite za dobrih 300 evrov.

Cene krst se pri pogrebnih podjetjih sicer gibljejo od 100 pa tudi do 1500 evrov ali več, odvisno od materialov in dodatkov, ki so uporabljeni.

A. D.