fbpx

Imate leseno hišo? Prijavite se in ugotovite ali je najlepša

(Foto: iStock)

Javna agencija Spirit je objavila natečaj za izbor naj lesene gradnje 2016. Izbirali bodo najboljše lesene objekte, zgrajene v zadnjih petih letih. Prijave zbirajo do 15. septembra.

Komisija bo izbirala med prijavljenimi stanovanjskimi stavbami, javnimi stavbami, poslovno-industrijskimi objekti ter inženirskimi objekti in tehničnimi rešitvami.

Okrepiti želijo zavedanje o lesu
Iz Spirita so sporočili, da želijo okrepiti zavedanje o lesu in njegovi kulturni razsežnosti, spodbujati uporabo lesa tako pri gradnji objektov kot pri uporabi v vsakdanjem življenju ter usmerjati pozornost širše javnosti na kakovostno arhitekturo.

Nagrade so spodbudne
Z nagradami za naj leseno gradnjo želi spodbujati arhitekte, naročnike in izvajalce k uporabi lesa, ki je slovenski tradicionalni potencial in hkrati aktualen svetovni trend, obenem pa jih povabiti k raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, uporabi naprednih konstrukcijskih tehnik, upoštevanju okoljskih parametrov, uvajanju sodobnih energetsko učinkovitih sistemov ter ekonomski učinkovitosti gradnje, navajajo v Spiritu.

Prijave sprejemajo do 15. septembra
Prijave sprejemajo prek spletne strani http://www.podjetniski-portal.si/prijave/druga-nacionalna-nagrada-za-naj-leseno-gradnjo-2016/?kategorija=3.

(Foto: iStock)

(Foto: iStock)

Spirit je prvi tovrstni natečaj objavil leta 2013, ko so bile podeljene prve nacionalne nagrade za naj leseno gradnjo. V kategoriji stanovanjske stavbe je nagrado prejelo podjetje 3biro Janeza Koželja za stanovanjsko hišo Rant, v kategoriji javne stavbe podjetje Arrea za mladinski hotel Punkl, v kategoriji poslovno-industrijski objekti podjetje CBD za poslovno-skladiščni objekt Ekoprodukt ter v kategoriji inženirski objekti in tehnične rešitve Dans arhitekti za kolesarsko brv čez Savo pri Kampu Danica v Bohinjski Bistrici. Posebno nagrado komisije za dosežke na področju tehničnih rešitev je prejelo podjetje CBD.

B.P., STA