fbpx

Instagram profili, ki jim morate slediti, če ljubite potovanja

Foto: iStock

Instagram je odličen vir informacij in navdihov za potovanja. V tej veliki skupnosti je moč najti svetovne popotnike. Obiščejo svet, fotografirajo in objavijo. Tako se lahko ob pregledovanju njihovih profilov srečamo z novimi destinacijami, njihovimi skrivnostmi, s tamkajšnjimi ljudmi in njihovimi običaji.

Številni svoje Instagram profile namenjajo objavljanju slik in posnetkov s svojih potovanj in odkrivanj novih krajev, kultur in običajev. Tudi veliko svetovno znanih revij ima na omenjenem omrežju svoje profile (Discovery Channel, National Geographic …). Prava posebnost pa so tisti profili, ki jih upravljajo “navadni” posamezniki, ki enostavno radi potujejo in odkrivajo dušo vsakega kraja. So svetovni popotniki, ki svoje izkušnje delijo z drugimi.

1. Ever Changing Horizon
Quin na svojem profilu deli avanturistične fotografije barvitih mest, jezer in gora. Zmeraj uspe ujeti najboljše trenutke, prav tako pa mu vedno znova uspejo čudovite fotografije nočnega neba.

Foto: Screenshot

2. Kristen Alana
Kristen je svetovna popotnica, ki ob deljenju svojih fotografij s potovanj na Instagramu piše tudi blog, kjer opisuje svoje izkušnje.

Foto: Screenshot

3. Lesley Anne Murphy
Lesley skuša prikazati nov pogled na kraje in stvari, ki jih fotografija.

Foto: Screenshot

4. Pause The Moment
Ryan, ki objavlja pod uporabniškim imenom pausethemoment, je znan po svojih številnih potovanjih v Mehiko in po fotografijah, posnetih s pomočjo drona. Svoje pustolovščine opisuje tudi na blogu.

Foto: Screenshot

5. Daniel Kordan
Daniel fotografira čudovite pokrajine Norveške, Rusije, Italije, Japonske in Nove Zelandije. Fotografira tudi živali, svojim sledilcem pa s svojimi fotografijami jemlje dih.

Foto: Screenshot

6. El Jackson
Sam je finski fotograf in obožuje divjino. Njegov Instragram krasijo fotografije z vseh koncev sveta  lepe pokrajine, morje in divje živali.

Foto: Screenshot

7. Wander Reds
Alvaro, bolj znan kot Wander Reds, živi in dela v Španiji. Do sedaj je obiskal 69 držav in jih tudi fotografiral.

Foto: Screenshot

8. Lauren Bath
Lauren je prva avstralska strokovna “instagramerka”, ki fotografira pokrajine, živali in mesta, ki skozi njene oči dobijo novo podobo.

Foto: Screenshot

9. Stephanie Be Travel
Steph na svojih fotografijah združuje potovanja, navdih in slog. Tako je predmet njenih fotografij vse, kar ji pride na misel.

Foto: Screenshot

10. Be My Travel Muse
Kristin je delo v banki zamenjala za potovanja in življenjske avanture, katerih fotografije objavlja.

Foto: Screenshot

A. L.