fbpx

Bolno: Na Japonskem cveti posel z lutkami za pedofile

Slika je simbolna. (Foto: Youtube)

Japonski poslovnež Shin Takagi je ustanovil firmo Trottla. Ta proizvaja lutke za spolno občevanje, ki so na las podobne predpubertetnim deklicam. Najmlajše dekle-lutka, ki jo firma ponuja, ponazarja 5-letno deklico. Takagi pravi, da želi pomagati moškim, ki se soočajo z neustavljivo spolno privlačnostjo do otrok, med katere sodi tudi on sam.

Potem ko je novica o japonskem poslovnem podvigu pronicala na svetovni splet, je – pričakovano – vzbudila ogorčenje svetovne spletne javnosti. Takagiju nekateri priporočajo, naj čim hitreje konča svoje življenje, medtem ko so drugi prepričani, da lahko takšne lutke pedofile desenzitivirajo in celo spodbudijo k pedofilskemu vedenju.

Takagi se po drugi strani brani, da streže zgolj željam svojih strank in da življenja brez potešenih želja ni vredno živeti. “Morali bi sprejeti, da ni načina, s katerim bi lahko spremenili želje ljudi,” trdi Takagi.

Japonec meni, da je s svojim podjetjem preprečil veliko zločinov. “Moji kupci mi pogosto pišejo. Trdijo, da zahvaljujoč mojim lutkam lahko vzdržijo in ne zagrešijo zločina.” Med njegovimi kupci naj bi bili zdravniki, učitelji in celo zvezdniki. 

Zdravljenje pedofilije
Trenutno so na voljo številna zdravljenja pedofilije, ki vključujejo kognitivno-vedenjsko terapijo, pa tudi kemično kastracijo, a prav nobena od terapij menda še ni uspešno potlačila spolne privlačnosti do otrok. Po mnenju Michaela Seta, psihologa in seksologa iz Toronta, obstajata dve vrsti pedofilov. Nekaterim bodo lutke pomagale potlačiti spolno željo, medtem ko bodo druge spodbudile k zagrešitvi zločina, poroča Mirror.

Žiga Kosika