fbpx

Iščete službo? Hrvatje z razpisom iščejo predsednika vlade.

Kdo bo zamenjal Zorana Milanovića (foto: epa).

“Podjetje” Republika Hrvaška je objavilo oglas za prosto delovno mesto predsednika ali predsednice vlade za določen čas štirih letih. Med številnimi delovnimi obveznostmi je tudi “obramba hrvaškega ozemlja pred Slovenijo”. Oglas je objavil spletni portal za posredovanje zaposlitev posao.hr in gre očitno za satiro.

Izbrani kandidat bo moral med drugim oblikovati vlado, imenovati in odstavljati vladne ministre, sestavljati ali vsaj ponarejati gospodarske programe vlade, iskati statistiko, ki bo potrjevala rast bruto domačega proizvoda (BDP), lobirati za izvajanje zakonov, na lastno odgovornost podpisovati različne dokumente ter se fotografirati z državljani in tudi s predsednico države.

Med nalogami so poleg tega obramba hrvaškega ozemlja pred Slovenijo, spodbujanje rodnosti z vsemi razpoložljivimi ukrepi, izgradnja mostu za povezovanje kvarnerskega otoka Krka z dalmatinskim otokom Bračem, uveljavitev prepovedi dela ob četrtkih, tako da bi državljani lažje povezovali proste dneve med prazniki, ter zaposlovanje znancev, prijateljev in sorodnikov v javni upravi.

Službeno letalo, malica, varnostniki …
Izbranec bo imel na voljo službeno letalo in bo lahko pogosto potoval v tujino. Zagotovljeno bo imel toplo malico, osebne varnostnike, dostop do podatkov obveščevalnih služb ter neomejeno število podrejenih za prelaganje odgovornosti nanje. Imel bo tudi priložnost napredovanja, in sicer na položaj predsednika države.

Predsednik vlade sicer ne sme biti član nobene politične stranke, imeti mora vsaj srednješolsko strokovno izobrazbo in mora govoriti angleško. Obvezno mora obvladati hrvaško politično sceno, je pa tudi zaželeno, da pozna zakone in načine delovanja države, še izhaja iz oglasa, ki so ga avtorji končali s pripisom: “Ta oglas je satirične narave! Ni ga objavil noben delodajalec niti inštitucija, vsebine pa se ne sme jemati resno.”

B. O., STA