fbpx

Izpoved mlade odvisnice: “Naredila sem tudi po 200 ‘selfijev’ na dan”

Foto: epa

Michelle Gore, 21-letnica iz kraja Berkshire, je zaradi odvisnosti od elektronskih medijev zbolela za Tietzejevo boleznijo. Mladenka je bila po 23 ur na dan na spletu, naredila je tudi po 200 “selfijev” na dan in si naročila celo nepremočljiv mobitel, da je bila lahko “online” tudi pod tušem.

Ko imajo ljudje vsega preveč, se začnejo pojavljati bizarne bolezni. Mlada Michelle je dobila Tietzejevo bolezen, ker se je preveč sklanjala nad elektronskimi napravami. Zaradi tega ji je zatekel spodnji del pljučnih kril in je morala začeti z odvajanjem od elektronskih naprav.

Obkrožena z elektroniko
Michelle je povedala, da je nekega dne, ko se je zbudila zavozlana v žice raznoraznih naprav, ugotovila, da nekaj ni v redu. “Žico prenosnika sem imela zavozlano okoli nog, slušalke sem imela za vratom, mobitel pod blazino, tablica se je polnila ob moji glavi na nočni omarici, kontrolerja za Xbox in PlayStation pa sta ležala ob meni.” Takrat je ugotovila, da to ni normalno.

Nato je nastopila bolečina
Michelle je nato začela čutiti močno bolečino v hrbtenici in v prsnem košu. “Bolelo me je vsak dan bolj, čutila sem, kot da se bolečina širi proti mojemu srcu, zato sem takoj obiskala zdravnika,” je povedala Michelle. Zdravnik ji je povedal, da ima zaradi sklanjanja in negibanja hudo vnetje spodnjega dela pljučnih kril. Nato je začela z odvajanjem od elektronskih naprav in interneta, še poroča Daily Mail.

Popolna razvajenost in zasvojenost
Michelle si je pred leti zaželela, da bi za božič vsako leto dobila novo elektronsko napravo. Tako je dobila iPhone, Mac, tablični računalnik, Xbox, PlayStation itd. Vse več časa je začela preživljati na internetu. Telefon je imela na glas celo noč, za vsak slučaj, če bi ji kdo od njenih internetnih prijateljev kaj napisal. Šla je celo tako daleč, da si je naročila nepremočljiv telefon. Z njim je bila lahko “na tekočem” tudi, ko se je tuširala.

In potem … depresija
Michelle je opisala tudi svojo najhujšo nočno moro, ki se ji je zgodila v obdobju najhujše zasvojenosti. Za tri dni je zmanjkalo interneta. Prej je bila po 23 ur na dan “on-line”, zdaj pa ni več vedela, kaj bi počela sama s sabo. Začela je postajati vse bolj in bolj depresivna. “Ne vem, kako dolgo bom še zdržala to. Potim se in sem čisto iz sebe. Na smrt se dolgočasim,” je v svoj dnevnik le po enem dnevu brez interneta zapisala Michelle.

A. R.