fbpx

Jennifer Lawrence se poslavlja od Iger lakote: “Zadnja leta je bil ta film moje življenje”

(Foto: epa)

18. novembra v kinematografe po vsem svetu prihaja 2. del filma Igre lakote: Upor, v katerem v glavni vlogi nastopa Jennifer Lawrence. Gre za zadnji del serije filmov, s katero je Lawrencova zaslovela v vlogi borke za svobodo Katniss Everdeen. Igralka je priznala, da jo bodo obhajali čudni občutki, ko bo film dočakal premiero in bo vsega konec.

“Zadnja leta je bil ta film moje življenje,” je povedala 25-letna igralka na novinarski konferenci pred predogledom zadnjega dela iz serije filmov Igre lakote. Ob zaključku snemanja ni imela občutka, da se od lika Katniss Everdeen poslavlja za vselej.

Serija filmov Igre lakote temelji na romanih za najstnike avtorice Suzanne Collins. V ospredju je Katnissina borba za preživetje v resničnostnem televizijskem šovu, postavljenem v postapokaliptični čas.

V filmu Igre lakote: Upor 1. del Katniss postane simbol revolucije, v prihajajočem zadnjem delu pa se bo junakinja poskusila upreti totalitarnemu režimu in osvoboditi državljane Panema.

S čim so Igre lakote zaznamovale gledelce?
Filmi Igre lakote izstopajo zaradi ženske junakinje, ki v rokah drži niti dogajnja. A Lawrenceova pravi, da je prezgodaj za oceno, s čim so Igre lakote zaznamovale gledalce. “Rada igram in nase gledam kot na delovno žensko,” je povedala mlada oskarjevka in dodala: “Upam, da sem odrasla.”

Lawrencova je z vlogo Katniss Everdeen doživela izjemen uspeh in se prebila med najbolje plačane igralke na svetu. Kot je povedala, je potrebovala kar nekaj časa, da se je navadila na uspeh Iger lakote in na spremljajoči stres: “Tvoj svet se popolnoma spremeni.” Sedaj, ko je vsega konec, doživlja vse skupaj kot neke vrste novo normalnost: “Počutim se zelo stabilno, normalno in srečno.”

J. F., STA