fbpx

Kaj pa se danes na Ptuju dogaja? Kar tisoč litrov obare.

Vsako leto postaja Obarjada vedno bolj prepoznavna. Takole so obaro delili že pred nekaj leti (Foto: arhiv Zveza Lions klubov Slovenija).

Da je v začetku tega tedna oblast na Ptuju prevzel princ karnevala Bertold Draneški, je že znano, da pa se danes, na pustno soboto, tam dogaja še nekaj posebnega, ne ve še marsikdo. Ste brez ideje za današji izlet? Potem je to odlična rešitev za vso družino. Pa še za kosilo vam ne bo treba skrbeti.

Že 11. leto zapored se na Ptuju odvija obarjada, ki je največji humanitarno-kulinarični in karnevalski dogodek. Tradicionalno poteka na pustno soboto od 9. ure dalje na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju.

Vse sredstva v dobrodelni namen
Organizator, humanitarno društvo Lions klub Ptuj, je letos v ospredje postavil dobrodelni pomen projekta. Kot je za lionizem značilno, bodo vsa sredstva, ki se bodo zbrala v okviru 11. Obarjade, namenili v dobrodelni namen. Ključna namena sta dva:
• nakup prilagojenega avtomobila za mladeniča, ki je od rojstva na invalidskem vozičku,
• nakup proteze za fanta, ki je zaradi bolezni ostal brez noge.

11. Obarjada je pomemben projekt humanitarnega društva Lions kub Ptuj, ki letos beleži že 16. leto obstoja. V tem času so z različnimi akcijami pomagali pomoči potrebnim, med največje akcije spadajo vsakoletna obdaritev otrok in družin v predbožično-novoletnem času, pomoč članom društva MODSS Ptuj in Ozara Ptuj ter posebna krvodajalska akcija.
Foto: arhiv Zveza Lions klubov Slovenija

Foto: arhiv Zveza Lions klubov Slovenija

Brezplačen obrok za več kot 1500 ljudi
Pričakujejo več kot 1500 ljudi, da bo vse teklo, tako kot mora, pa bo skrbelo 24 ekip.

Igor Kolar, letošnji vodja projekta, je povedal, da bodo na dogodku pripravili 1000 litrov obare, ki jo bodo brezplačno razdelili med ljudi, poskrbljeno pa bo tudi za vino Haložan. Ob tem je Kolar dodal, da postaja obarjada vse bolj vseslovenska, saj so prijavljene ekipe iz Podravja, Pomurja in Obsotelja, letošnja posebna gosta pa bosta predsednik Borut Pahor in guverner Lions Zveze Slovenije Branko Dolenc.

Program dogodka:
09:00 Otvoritev dogodka in nagovor organizatorja
09:05 Predstavitev obarjade: Kaj pomeni obara v etnološkem prostoru?
Pravila tekmovanja
09:10 Pričetek kuhanja obare
9.10–13.00 Zabaven program druženja za obiskovalce
12:00 Pokušanje obare in jesenskih pridelkov Haloz in Slovenskih goric
12:15 Strokovna ocenitev obar tekmovalnih skupin
13:00 Razglasitev in podelitev nagrad

Preživite lepo soboto, kjerkoli že boste.

B. O.