fbpx

Kako bodo božič preživeli župan Andrej Fištravec, skupina Perpetuum Jazzile, Alya in drugi znani Slovenci

Foto: Rok Tržan

Božične praznike praznujemo vsak po svoje. Večina ljudi se zbere v krogu družine ob smrečici in božični večerji, gre k polnočnici in se obdaruje. Za nekatere pa je božič tudi delovni dan. Pri znanih Slovencih smo preverili, kako bodo preživeli božične praznike.

Perpetuum Jazzile, vokalna skupina: “Za letošnji božič si bomo tako kot vsako leto do sedaj vzeli zaslužen počitek in praznik preživeli pri svojih družinah. Letos smo si sicer zaradi izjemno napornega urnika v preteklih mesecih (Kitajska, Francija, Estonija) privoščili malce več dopusta, ki pa traja že, odkar smo se prejšnji teden vrnili iz Estonije.”

Foto: GIG

Foto: GIG

Matevž Hamo Šalehar, Hamo & Tribute 2 Love: “Božični čas je za glasbenike delovni dan (to velja za vse praznike nasploh), tako da bomo praznične dni preživeli na odrih. Po uspešnem letu se veselimo novih izzivov! Za nas se božič začne šele po novem letu, ko si lahko malo oddahnemo (ampak res kratko), da naberemo nove moči – potem pa spet na oder.” 

Skupina Orlek: “Božič člani skupine Orlek preživljamo vsak v svojem krogu družine. Nekateri gredo tudi k maši na božični večer, kdo morda tudi k polnočnici. Vsekakor pa na božični večer nimamo koncertov.”
Rok Ferengja, Rok’n’ Band: “Božič bomo preživeli doma v krogu družine, saj je to tudi skoraj edini praznik, ko ne nastopamo.”

Andrej Fištravec. Foto: STA

Andrej Fištravec. Foto: STA

Andrej Fištravec, župan Maribora: “Božič bom z družino preživel v Prlekiji na domu ženinega očeta. Za novoletne praznike bom v Mariboru in jih bom preživel na Silvestra pri svoji mami, nato pa bom odšel na Trg Leona Štuklja in z ženo in Mariborčani vstopil v novo leto. Prvi januar bom preživel delovno, saj bom tradicionalno obiskal porodnišnico, urgentni oddelek, Javni zavod za zaščito in požarno reševanje in policiste.”

Eva Irgl, poslanka SDS: “Božične praznike bom preživela v krogu družine. Ob tem vsem vašim bralcem želim mirne in vesele božične praznike ter vse dobro v letu, ki prihaja.”
Alya, pevka: “Letošnji božič bom kot do sedaj preživela z družino oziroma v krogu domačih. Tega dne se posebej veselim, saj imamo po navadi sicer skozi leto premalo žal časa za druženja.”
Zmago Sagadin, košarkarski trener: “Na božični večer se bo pri meni doma zbrala moja razširjena družina na skupni večerji in družinski zabavi. To je pa tudi vse v zvezi z božičem pri meni.” 

A. D.