fbpx

Kako je Eva Irgl ‘zapekla’ predsednika Pahorja

Foto: STA/Twitter

“Eva je prototip slovenskega dekleta. Lepa, pametna pa stalno je nekaj proti. To je političarka, ki dviga pulz večini moških, levičarjem pa zraven dviguje še pritisk,” je Evo Irgl predstavil Lado Bizovičar v včerajšnji oddaji Na žaru. Ta mu ni ostala dolžna, saj se mu je zahvalila za “prav nič seksistično predstavitev”.

V dolgo pričakovani oddaji, kjer so si različne slavne osebnosti lahko privoščile šale na račun samega predsednika države Boruta Pahorja, je nastopila tudi poslanka SDS Eva Irgl. Irglova je Bizovičarju na začetku povedala, da jo njegov šovinizem prav nič ne moti. “Ko ti govoriš o puncah, je tako, kot bi Bojan Emeršič razlagal o košarki. Vidi se, da nekako poznaš tematiko, ampak si kot Zmago Sagadin – raje nekje ob igrišču,” se je pošalila. Poudarila je, da kot večina drugih gostov tudi ona tam ni zaradi Bizovičarja, ampak kljub njemu.

S svojo udeležbo je razveselila kar dva predsednika
Nato se je posvetila “slavljencu” večera. “In ko rečem našemu, to prav zares tako mislim. Konec koncev vam je, gospod predsednik, hočeš nočeš tudi desnica pomagala do predsedniške pozicije.”  Priznala je, da je kar dolgo razmišljala o tem, ali naj sodeluje na včerajšnjem dogodku. V oddaji se namreč šalijo z in iz predsednika države, to pa po njenem ni nekaj najbolj običajnega. “Ampak se mi je zdelo, da bom na ta način lahko razveselila kar dva predsednika – prisotnega in našega,” je pojasnila.

Kobilica Pahorja “niti videti ne more”
V oddaji so med drugim nastopili tudi maneken in podjetnik Alen Kobilica, nekdanji trener Olimpije Zmago Sagadin in nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor. Prvi se je pošalil predvsem na račun svoje slepote – Pahorju je rekel, “da ga niti videti ne more.” Sagadin je naredil načrt pozicij za tekmo in vsakemu od gostov dodelil svojo vlogo. Kosorjevi je, denimo, naročil zgolj to, da bo “stala ob strani in prisluškovala sodnikom”.

Kosorjeva je ob obisku Slovenije od Pahorja pričakovala vsaj, da ji bo plačal kavo
Kosorjeva se je pošalila predvsem na račun velikosti Slovenije, prav tako pa si je privoščila tudi Pahorjevo “škrtarjenje”Spominjala se je namreč, kako jo je Pahor v Ljubljani peljal na kavo. Spraševala se je, kdaj jo bo peljal v glavno mesto. Poudarila je tudi, da predsednik ni bil preveč radodaren. “Ni ravno običajno, da si predsednik kavo plača sam, vendar sem nekako vseeno pričakovala, da bo plačal tudi mojo,” ga je podražila.

Oddaje Na žaru so se udeležili tudi Darja Zgonc, Helena Blagne, Tina Maze, Ivo Boscarol in Bojan Emeršič.

N. K.