fbpx

Kako se je princ Harry znašel na kolenih

Foto: epa

Princ Harry je na dobrodelni tekmi v polu v Južni Afriki dramatično padel s konja. Na srečo se pri tem ni poškodoval, je pa navdušil s svojo igro. Princ je talent očitno podedoval po svojem očetu in dedku. Kraljeva družina pa je s turnirji pola uspela zbrati že preko tri milijone funtov.

Princ je svojega konja poskušal zaustaviti, vendar ga je ta vrgel čez glavo, tako da je Harry priletel na tla. Igra je bil ustavljena, princ je obstal na kolenih in je nato brez pomoči vstal ter zapustil igrišče. Pri padcu se je uspel ujeti na roke, imel pa je tudi srečo, da ni utrpel poškodb, poroča BBC. Harryjeva ekipa Sentebale je bila sicer premagana z 8 : 7, se je pa princu kljub padcu uspelo vpisati med strelce.

Z dobrodelnim polom do treh milijonov funtov
Harryjeva družina ima bogato tradicijo igranja pola. Njegov oče, princ Walesa, in njegov dedek, vojvoda Edinburga, sta znana po igrah pola tako na dobrodelnih kot na tekmovalnih turnirjih. Zato Harryjev talent za igranje te igre ne preseneča.

Princ Harry je kapetan svoje ekipe, s katero dobrodelno podpira humanitarne akcije za revne mlade posameznike v mestu Lesotho. Prvi dobrodelni polo turnir je bil s strani ekipe Sentebale organiziran leta 2010, v sklopu dobrodelnih turnirjev pa so v Veliki Britaniji, ZDA, Braziliji, Barbadosu in Abu Dhabiju skupaj zbrali že več kot 3 milijone funtov.

Princ Harry: “Uspeh naših preteklih petih polo dogodkov je v življenju posebej ranljivih otrok v Lesothu resnično pomagal narediti spremembo.”

Razmere v Južni Afriki v mestu Lesotho še vedno ostajajo kritične, saj otroci zaradi epidemije HIV-a in AIDS-a vsak dan izgubljajo svoje starše. Organizacija Sentebale si – z zagotavljanjem osnovnih življenjskih potrebščin, kot so hrana, zatočišče, nega in dostop do izobraževanja, ki se sodobnemu svet zdijo samoumevne – prizadeva za zaščito in podporo otrok.

J. F.