fbpx

Kako spretno je hobotnica pobegnila iz novozelandskega akvarija

Foto: Pixabay

Hobotnica po imenu Inky je opazila priložnost za pobeg in jo izkoristila. Iz novozelandskega akvarija je pobegnila skozi odprtino na vrhu akvarija. Svojo pot je preko odtoka, ki dovaja morsko vodo, nadaljevala v zaliv Hawke Bay, kjer je odplavala na svobodo. Predvidevajo, da je iz odtoka slišala vodo in vedela, kam mora iti. 

”Hobotnice so zelo inteligentne živali in rade premikajo meje,” je komentiral Rob Yarrell, menedžer državnega akvarija v Novi Zelandiji. ”V tem dotičnem primeru je zelo prijazna in inteligentna žival očitno uspela najti šibko točko akvarija in pobegniti na svobodo,” je pojasnil.

Ta vrsta hobotnice je sicer v morju Nove Zelandije zelo pogosta, v akvarij pa so jo namestili po tem, ko jo je ujel lokalni ribič. Upravnik akvarija je dejal, da se je hobotnica med svojim bivanjem v akvariju veliko naučila. Kot je pojasnil Yarrell, je bil Inky vendarle pametnejši, kot so pričakovali, poroča CNN.

Slišala je vodo iz odtoka
Hobotnice so sicer znane po tem, da se lahko spravijo skozi zelo majhne odprtine. Inky je namreč pobegnil skozi odprtino in se nato po tleh priplazil do odtoka, ki je bil oddaljen okoli dva metra. Kot predvidevajo, je verjetno slišal vodo iz odtoka in se odpravil v njeni smeri. Ista hobotnica naj bi pred nekaj meseci že želela pobegniti.

Poglejte si video, kako spretno lahko hobotnice pobegnejo iz zaprtih majhnih prostorov: 

M. G.