Karitas je s pomočjo dobrosrčnih Slovencev za družine v stiski zbral več kot 134 tisoč evrov

Datum:

Včerajšnji tradicionalni koncert Klic dobrote, ki ga Slovenska Karitas organizira v okviru Tedna Karitas, je že bil kar 26. po vrsti. S pomočjo nastopajočih in dobrosrčnih ljudi so zbrali več kot 134 tisoč evrov za družine v stiski, akcija zbiranja sredstev pa se bo nadaljevala vse do konca leta. 

V sporočilu za javnost se je Slovenska Karitas zahvalila vsem posameznikom, podjetjem, glasbenikom in dobrosrčnim ljudem, ki so se odpravili na pot dobrodelnosti in s tem pomagali družinam v stiski, ki ta denar krvavo potrebujejo.

S pomočjo vrste nastopajočih, so ob spremljavi Orkestra slovenske policije pod diktirko Nejca Bečana, izvedli dobrodelni koncert, ki je privabil pozornost dobronamernih ljudi, ki imajo občutek za sočloveka. Koncert, ki se je odvijal v celjski dvorani Golovec, je bil obogaten tudi s strani del priznanih slikarjev, ki so le ta ustvarili v okviru kolonije- Umetniki za Karitas.

Foto: Printscreen

Koncert, ki so ga neposredno prenašali Televizija Slovenija, Radio Slovenija in Radio Ognjišče, je privabil številne obiskovalce in gledalce, ki so se lahko ob neposrednem prenosu iz televizijskih in radijskih sprejemnikov, vključili v dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za družine v stiski.

V objemu dobrote predstavlja letošnje geslo dobrodelne akcije
Karitas s pomočjo gesla V objemu dobrote med seboj povezuje darovalce, sodelavce Karitasa in družine v stiski. Lani se je v okviru dobrodelnega koncerta zbralo 109.716 evrov. S pomočjo zbranih sredstev v okviru dobrodelne akcije, ki poteka vse do konca leta, vsako leto več kot 20.000 družin v stiski prejme materialno pomoč.

Še vedno pa ste lahko dobrodelni in do konca leta pomagate družinam v stiski in sicer tako, da obiščete spletno stran Karitasa: http://www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/, kjer boste našli vse potrebne informacije za darovanje, prav tako pa lahko pokličete tudi na informativno telefonsko številko:  01 300-59-60.

N. Ž., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...