fbpx

Kateri svetovni glasbeniki in skupine so v letu 2015 prodali največ?

Foto: printscreen/Youtube

Prvouvrščena je gotovo fenomen. Vse rekorde je podrla z albumi, ki jih je – od prvega do zadnjega – naslovila po starosti, v kateri jih je začela ustvarjati. Zadnji, ki ga je izdala 20. novembra lani, nosi naslov 25. Prav z njim je obveljala za najbolje prodajano glasbeno izvajalko leta 2015. 

Britanska pevka Adele je obveljala za najbolje prodajano glasbeno izvajalko leta 2015. Glasbenica je z najnovejšim albumom 25 že v prvem tednu od izida podrla prodajne rekorde tako v Veliki Britaniji kot v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Album 25 je Adelin najuspešnejši album, saj je bil že v prvih desetih dneh prodan v milijonski nakladi. Uvodna pesem Hello je prva pesem, ki je bila v ZDA v tednu dni s spleta prenesena več kot milijonkrat. Vodja Mednarodnega združenja fonogramske industrije (IFPI) Frances Moore je Adelin album 25 označila za glasbeni fenomen in svetovno senzacijo leta 2015.

Album 25 se je uvrstil v sam vrh lestvice najboljših britanskih albumov v letu 2015, v prvih šestih tednih od izida so ga prodali 2,5 milijona izvodov.

Na drugo mesto lestvice najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev minulega leta se je uvrstil britanski glasbenik Ed Sheeran, ki je doživel uspeh s pesmijo Thinking Out Loud, tretja je bila Taylor Swift, četrto mesto je zasedel Justin Bieber z albumom Purpose, peto mesto pa britanska fantovska zasedba One Direction.

V. V., STA