Kaviar socialiste razburila nova socialistična različica monopolija, ki se zabava na račun sodobnih levoliberalnih salonskih levičarjev

Socialistična različica Monopolija razburila salonske levičarje (vir: twitter)

Ustvarjalci vsem znane družinske igre monopoli so izdali novo socialistično različico te igre, ki se s prilagojenim setom pravil zabava na račun sodobnih levoliberalnih salonskih levičarjev. Samooklicani zagovorniki socializma na spletu niso bili navdušeni.

Ustvarjalci priljubljene namizne igre monopoli so potem, ko so lani izdali različico za milenijce, letos izdali različico, ki se zabava na račun sodobnih salonskih levičarjev. “Socializem,” so zapisali na strani, “zmagovanje je za kapitaliste.” Pri tem so pri podjetju Hasbro jasno označili, da gre za parodijo klasične igre s prilagojenimi pravili.

Nova različica igre je požela veliko pozornosti zaradi univerzitetnega profesorja Nicka Kapurja, ki je na Twitterju po pisanju Daily Callerja potožil, da igra ne prikazuje, kako naj bi socializem deloval v teoriji, temveč se osredotoča na prakso.

Motilo ga je, da si lahko igralci pri kupovanju nepremičnin pomagajo z denarjem iz skupne blagajne, a so pravila tako oblikovana, da skupni blagajni vedno primanjkuje denarja. Tisti, ki so imeli priložnost živeti v socialistični diktaturi, in tudi mlajši, ki imajo možnost spremljati aktualno stanje v Severni Koreji ali Venezueli, bodo znali povedati, da je – glede na razmere – v igri dober prikaz realnega stanja.

Kapurja pa so ravno tako zmotile starinske figurice, saj naj bi po njegovem mnenju simbolizirale zaostalost socializma za preostankom sveta, kar naj po njegovem ne bi držalo. Za univerzitetnega profesorja zgodovine kaže Kapur naravnost presenetljiv nivo razgledanosti.

Oglasili so se tudi konservativni komentatorji, ki so izpostavili spodletele poskuse vzpostavljanja komunistične utopije. “Če bi monopoli želel narediti socializem na pravi način, bi za figurice imeli 100.000.000 trupel,” je zapisal  kolumnist Kurt Schlichter.

Kapurja pa je zmotilo tudi, da se igra zabava na račun veganstva in ekozelotov, kar je jasen indikator, da ne gre za parodijo zgodovinskih socialističnih režimov, temveč sodobne salonske levice in drugih dušebrižnikov, ki radi govorijo eno, delajo pa drugo.

Razlike od klasičnega monopolija so med drugim v znižani “plači”, možnosti zasega nepremičnin najbogatejšemu igralcu ter izdatnemu plačevanju dajatev. Po svoje je bila smešno Kapurjevo pritoževanje čez dvig minimalne plače, ki ni vplival na dvig plače, dostojne za življenje.

Ivan Šokić

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE – JE PA – “ZANIMIVA”, RES ZABAVNA – ZADEVA . “SMEŠNIH “LEVIČARSKIH POLITKARJIH”
  SPODNJI – F. TUNEK
  SI JE VERJETNO SPLOH NE BO UPAL – KOMENTIRATI.

  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • xtc

  Zanimiva igra.
  No ja kot vemo kako je s skupnoskledarsko blagajno v socializmu;vedno senajde kak Titek,kučan;Edi,,Vladimir,pa Štrukelj in še kak “bolj enak” supnoskledar,ki poskrbi ,da je blagajna primerno “čista”.

 • šmentanamuha

  Če bi socialisti imeli kaj pojma o ekonomiji, bi bili kapitalisti.

 • Common Sense

  Ja, wannabe salonski komunisti in socialisti se razburjajo, ko jim nekdo na hecen način nastavi ogledalo. So pa še neskončno naivni in neumni. Namreč, na njihovem mestu bi bil modro tiho. Sedaj so HASBRO-ju naredili tako brezplačno reklamo, da slednjim lahko samo smeji. Madona, tudi sam bom sedaj kupil to igro, da se bomo malo zabavali (pa da otroke na plastičen način podučim o nevarnostih socializma, ki ga propagirajo Levica, SD in dobršen del leve scene).

 • učko

  Jah, sam pri nas so največji socialisti v dobro plačanih državnih službah. Veliko med njimi je tako imenovanih “turbo-kapitalisti” oziroma “lopovisti”. Edino desnuharčki, ki navijajo za “kapitalizem” so al farški hlapci, ali pa hlapci tem lopovistom, ali pa plačujejo oderuške davke, da živijo socialiste in finančne izgube lopovistom.