fbpx

Kje lahko smučate že ta vikend?

Foto: STA

Na slovenskih smučiščih se začenja smučarska sezona. Danes se odpirajo proge na Voglu in v Kranjski Gori, v soboto se jim bodo priključila še smučarska pobočja na Rogli, Krvavcu, Kopah in Cerknem. Odprtje sezone spremljajo popusti ali brezplačna smuka.

V Žičnicah Vogel bodo danes pognali otroški park in štirisedežnico Brunarica. Mogoč bo tudi tek na smučeh. V soboto in nedeljo bodo za zagon poskušali pripraviti še vlečnico Storeč.

V RTC-Žičnicah Kranjska Gora bodo pognali vlečnico Mala Mojca. V soboto bodo nato vključili še vlečnico Velika Mojca. Takrat bo vrata odprla tudi alpska vasica v centru mesta.

Na Rogli bodo v soboto obratovale vlečnici Uniorček 1 in 2, Košuta ter štirisedežnica Planja. Na preizkušnji bodo lahko tudi tekaške proge. Odprlo se bo adrenalinsko sankališče Zlodejevo.

Višina snežne odeje na slovenskih smučiščih:
-Kranjska Gora: 30cm
-Vogel: 33cm
-Rogla: 35cm
-Krvavec: 40cm
-Soriška planina: 40cm
Smučišče Krvavec (foto: STA)

Smučišče Krvavec (foto: STA)

Smuka tudi na Krvavcu, na Kopah in Cerknem
Bele strmine bodo od sobote odprte na Krvavcu, kjer bodo za obratovanje pripravljene štirisedežnica Tiha dolina, šestsedežnica Vrh Krvavca, vlečnica Luža in otroški trak Gospinca ter pripadajoče smučarske proge.

Tudi na Kopah in v Smučarskem centru Cerkno se smuka začenja že to soboto. Na Kopah bo obratovala štirisedežnica Pungart in vlečnica Sedlo, dostop do smučišča na Črnem vrhu nad Cerknim pa bo možen s sedežnico Počivalo. Za obiskovalce bo odprta smučarska proga Dolina.

V. V., STA