fbpx

Koliko časa pa vaš partner zdrži v postelji?

Koliko časa pa traja pri vas? (Foto: freepik)

Če ste se spraševali, zakaj vaši intimni odnosi ne trajajo ure in ure, kot bi si to morda želeli ali pričakovali, boste v naslednjih vrsticah prišli do neprijetnih spoznanj. Zadovoljiv spolni odnos parov traja do 13 minut, kar je v nasprotju s priljubljenimi fantazijami o potrebi po več urah spolne aktivnosti, je pokazala raziskava ameriških in kanadskih spolnih terapevtov, medtem ko je priznani spolni terapevt in urolog dr. Harry Fisch med raziskovanjem za svojo knjigo ugotovil, da je tudi to “pretiravanje”.

Mednarodno znani zdravnik za diagnosticiranje in zdravljenje moških zdravstvenih težav, dr. Harry Fisch, je na podlagi raziskav in študij spolnosti med odraslimi izdal knjigo The New Naked, ki je razkrila nekatere “pomanjkljivosti” povprečnega moškega. Med zbiranjem in analiziranjem podatkov o trajanju intimnih odnosov je ugotovil, da skoraj polovica moških v raziskavi s seksom konča v pičlih dveh minutah. Prav ste slišali.

Kot glavne “krivce” za to navaja moške, čeprav prezgodnji izliv velja za stanje, pri katerem spolnega vzburjenja ni mogoče nadzorovati več kot minuto. Več kot 90 odstotkov žensk ne more doživeti orgazma v dveh minutah, zato je njihov užitek v takih intimnih trenutkih vsekakor zanemarjen.

“Si že končal?
V raziskavi za svojo knjigo “The Naked Truth – Ultimate Sex Education for Adults” je odkril, da se kar 43 odstotkov parov v povprečju ne ljubi več kot dve minuti, piše avstralski Star Observer. Dr. Fish je za spletno stran the Nerve dejal: “Bile so študije, v katerih so pari privolili v znanstveno opazovanje seksa, in eden od opazovalcev je vsako sejo meril s štoparico, da bi dokaj natančno ocenil dolžino trajanja odnosa. Ni presenetljivo, da obstajajo izjemno velike razlike v času, ki ga par potrebuje za spolni odnos, od pretirano kratkega (približno dve minuti ali manj, za kar je slavni raziskovalec spolnosti Alfred Kinsey opozoril, da je “pogost vir zakonskih konfliktov”) do takega, ki traja več kot štirideset minut, razlog pa je vprašanje, ki si ga moški ne želijo slišati, in sicer “Si že končal?”.

Foto: Freepik

Dr. Fisch je ob izidu svoje knjige zatrdil, da se pomanjkanje pogovora o seksu slej ko prej pokaže, tako znotraj kot zunaj spalnice. Njegova knjiga The New Naked je praktično kot nek vodnik za spolno vzgojo za odrasle, s katero si pari lahko pomagajo že pri osnovnih zadevah, do, kot je v opisu navedeno, dekodiranja spolnega govora partnerja in uresničevanja fantazij. Polna preprostih nasvetov in zgodb resničnih parov vas bo The New Naked pripravila na najboljši seks v vašem življenju, s tem pa tudi na najsrečnejše razmerje.

Ana Horvat