fbpx

Kraljeva družina je dobila malega princa

Foto: epa

Švedska princesa Victoria in njen mož princ Daniel sta v sredo zvečer dobila sina. Ime malega princa za zdaj ostaja še skrivnost, ga pa bodo razkrili v kratkem. Mali princ je sicer že drugi otrok Victorie in Daniela.

“Držita se odlično, zanju je odlično poskrbljeno,” je novinarjem pred porodnišnico povedal princ Daniel. Ob tem je dodal, da še ni imel časa definirati občutkov ob tem, da je drugič postal očka. “Za zdaj se počutim odlično,” je zaupal novinarjem. Daniel je bil ves čas poroda prisoten, doletela pa ga je tudi čast, da je lahko prerezal popkovino.

Mali princ je sicer že drugi otrok Viktorije in Daniela. Mala princeska Estelle je izredno vesela, da je postala starejša sestra, poroča portal E-online.

Princ in princesa srečno poročena že šest let
Daniel in Viktorija sta se poročila pred šestimi leti v stockholmski katedrali. S poroko je Daniel postal švedski princ in vojvoda Västergötlandski. Na poročno slovesnost je bilo povabljenih več kot 1100 gostov, vključno s plemiči in ambasadorji iz različnih držav.

Po poroki sta se novoporočenca skozi Stockholm peljala v kočiji in nato v starinski kraljevski barki Vasaorden veslala do kraljeve palače, kjer je potekala poročna gostija.

N. K.