fbpx

Kraljica Elizabeta razkriva veliko osebno skrivnost

Foto: epa

Britanska kraljica Elizabeta II. je v preteklosti redko neposredno spregovorila o svojem verskem prepričanju. Tokrat pa je svojo brezpogojno vero v Boga razkrila v knjigi, ki jo je posvetila svojemu pokojnemu očetu Georgu VI.

V knjigi The Bible Society kraljica razkriva skrivnost izvora svoje krščanske vere. Med drugim je javnosti razkrila dragocene spomine na svojega očeta. Spominja se, kako je ta med 2. svetovno vojno vneto molil za narod.

Kraljica bo letos dopolnila 90 let, knjiga pa bo izšla ravno v znak praznovanja njenega rojstnega dne. V predgovoru Elizabeta piše o pesmih, ki jih je njen oče recitiral v letu 1939. Zapisala je verze, ki jih je tega leta uporabil v božičnih voščilnicah. Pesem govori o luči življenja in podajanju roke Bogu. “To bo svetlejša in varnejša pot od tiste, ki si je vajen,” je zapisal.

Verzi so za kraljevo družino tako dragoceni, da so jih zapisali nad vhod v spominsko kapelo Georga VI. v Windsorju. Pesem so prebrali tudi na pogrebu kraljičine matere leta 2002.

Zahvala vsem, ki so molili zanjo
Kraljica se je ob tej priložnosti zahvalila vsem, ki so v času njenega 64-letnega vladanja molili zanjo. “Vedno sem bila in bom zelo hvaležna vsem, ki so molili zame,” je zapisala. Zahvalila se je tudi Bogu za njegovo brezpogojno ljubezen in zvestobo.

Elizabeta II. je sicer v svojih govorih vselej poudarjala svojo vero v Boga, vendar pa je zanjo precej nenavadno, da je svoje globoko razmišljanje zapisala na papir, poroča Daily Mail.

Spomine na več kot 60-letno vladanje kraljice si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku

https://www.youtube.com/watch?v=bpHVSrvat7E

N. K.