fbpx

Leonardo DiCaprio z bafto za najboljšega igralca. Mu bo letos končno uspelo osvojiti še oskarja?

Foto: epa

Na letošnji podelitvi filmskih nagrad bafta je nagrado za najboljši film, najboljšega režiserja in najboljšega igralca pobral film Povratnik z Leonardom diCapriem v glavni vlogi. Nagrada DiCapria za najboljšega igralca pa v javnosti vzbuja upanje, da mu bo tokra pa le uspelo osvojiti oskarja. 

V londonski Kraljevi operni hiši so podelili filmske nagrade bafta. Absolutni zmagovalec je bil Leonardo DiCaprio in njegov najnovejši film Povratnik (The Revenant), ki je nominiran tudi za več oskarjev. Podelitev je gostil Stephen Fry.

Leonardo DiCaprio z Bafto za najboljšega igralca. Mu bo letos končno uspelo osvojiti še oskarja? 4Film Povratnik je prejel vse najprestižnejše kipce – nagrado za najboljši film, za najboljšo glavno vlogo in za najboljšega režiserja (Alejandro G. Inarritu). Poleg DiCapria je nagrado za moško vlogo prejel še Mark Rylance za stransko vlogo v filmu Most vohunov.

Vzhajajoča zvezda prihaja iz Vojne zvezd
V kategoriji igralk je za glavno vlogo nagrado prejela Brie Larson za vlogo v filmu Soba, za stransko vlogo pa je bila zopet nagrajena Kate Winslet za film Steve Jobs.

Edina nagrada, o kateri so odločali gledalci, pa je bila nagrada za najboljšo ‘vzhajajočo zvezdo’ na filmski sceni. Le-to je prejel igralec novega nadaljevanja Vojne zvezd – Sila se prebuja.

Poleg podelitve nagrad pa je bil kot na vsakem podobnem dogodku blišč kamer uprt na rdečo preprogo. Kdo pa je letos najbolj blestel?