Lepa asistentka Andreja Plenkovića na kongresu EPP v Zagrebu požela veliko pozornosti

Foto: Vlada Republike Hrvaške

Na kongresu Evropske ljudske stranke v Zagrebu so delegati za predsednika stranke izvolili dosedanjega predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Toda Tusk ni edini, ki se je znašel v soju žarometov. Razlog za to namreč predstavlja simpatična rjavolasa asistentka hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića.

Premierjeva asistentka Tena Mišetić je odprla plenarno zasedanje kongresa EPP in tudi vodila program v zagrebški Areni, ne čudi, da je pritegnila tako pozornost medijev kot tudi vseh prisotnih na volilnem kongresu stranke.

Njegova asistentka je bila tudi v Evropskem parlamentu
Mišetićeva, ki je zaključila zagrebško fakulteto za ekonomijo in management, je bila v času, ko je bil Plenković evropski poslanec, tudi Plenkovićeva pomočnica v Bruslju. Ko je Plenković postal predsednik vlade, je Mišetićeva postala ena njegovih najbližjih in najpomembnejših sodelavcev, poroča hrvaški Jutranji list.

Foto: epa

Sicer ima Mišetićeva tudi dobro zaledje, njen oče, Ivan Mišetić, je bil nekdaj direktor letalske družbe Croatia Airlines, njena mati pa zaseda direktorsko mesto v hrvaškem Telekomu.

Hana Murn