fbpx

Lewandowski s svojo 9-minutno predstavo v Guinnessovo knjigo rekordov

Robert Lewandowski je na septembrski tekmi poskrbel za nepozabno predstavo, ko je v 8 minutah in 59 sekundah zabil 5 golov. S tem je postal lastnik 4 novih rekordov v Guinnessovi knjigi rekordov. 

Nogometaš Bayerna Robert Lewandowski je septembra svetovno javnost navdušil z izjemno predstavo na tekmi proti Wolfsburgu. V 9 minutah je dosegel kar 5 golov. Nad njim pa so bili navdušeni tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, ki so mu podelili certifikate kar za 4 rekorde.

Najboljši rezervist z največ zadetki
Tako je lastnik rekordov za najhitreje dosežene 3 gole (v 3 minutah in 22 sekundah), za najhitreje dosežene 4 gole (v 5 minutah in 21 sekundah) ter za najhitreje doseženih 5 golov v 8 minutah in 59 sekundah. Poleg tega je prejel še certifikat za najboljšega rezervista z največ zadetki.

”Pri četrtem in petem golu sploh ne vem, kaj se je zgodilo”
“Tega dne se bom spominjal do konca življenja. Ne vem, če bo to mogoče ponoviti. Sestaviti se mora vse, dobra forma, sreča, pa še prava tekma. Očitno je nekdo tam zgoraj želel, da dosežem pet golov,” je ob predaji certifikatov dejal Lewandowski in svoje spomine na tekmo strnil takole: “Bil sem kar malo besen, ker sem prvi polčas presedel na klopi. Po prvem golu sem si rekel: ‘Aha, 1 : 1, gremo naprej’. Drugi gol je bil res lep, pri tretjem sem bil vesel, ker je bil to prvi ‘hat-trick’ v sezoni. Za četrtega in petega pa sploh ne vem, kaj se je zgodilo,”

M. G., STA