fbpx

Ljubitelji Harryja Potterja, pozor, Rowlingova napovedala kar 5 novih filmov o čarovnikih

Foto: YouTube

Svetovno znana britanska pisateljica J. K. Rowling, ki je najbolj znana po seriji knjig o čarovniku Harryju Potterju, je zopet presenetila svoje oboževalce. Nemška tiskovna agencija DPA poroča, da je 51-letna pisateljica na eni izmed prireditev v Londonu napovedala, da bodo po njeni knjigi Fantastic beasts and where to find them namesto trilogije posneli kar 5 filmov.

Rowlingova  je povedala, da so že na začetku vedeli, da bo zagotovo posnet več kot en film, zato so iz previdnosti naprej napovedali trilogijo. Po tem, ko je načrtovanje v zaključni fazi, vedo, da jih bo posneto več, torej pet.

Foto: epa

Foto: EPA

Lik ravnatelja Albusa Dumbledorja tudi v tem filmu
Britanski BBC poroča, da je pisateljica namignila, da bo v novi seriji filmov prisoten tudi zelo dobro znan lik Albusa Dumbledorja, ki je bil ravnatelj na čarovniški akademiji Bradavičarka, ki jo je obiskoval glavni lik Harry Potter in njegovi prijatelji. Lik Dumbledorja sta v filmih upodobila dva igralca, preminuli Richard Harris in Michael Gambon, trenutno pa še ni znano, kdo bo odigral njegovo vlogo.

Foto: epa

Foto: epa

Premiera napovedana v novembru
V novembru je napovedana premiera prvega filma iz napovedane serije filmov. V ospredju bo glavni lik čarovnika in strokovnjaka za fantastična bitja Newta Scamanderja, ki ga bo upodobil Oskarjev nagrajenec Eddie Redmayne.

Vabljeni k ogledu napovednika: Fantastic beasts and where to find them

Dogajanje v filmu, ki ga bo režiral David Yates – režiser zadnjih štirih filmov o Harryju Potterju – bo postavljeno v New York nekaj desetletij nazaj pred začetkom dogajanja filmov o Harryju Potterju. V filmu bodo nastopili tudi Katherine Waterston, Collin Farrel in Jon Voight.

N. Ž., STA