fbpx

[Video] Vućić veselo degustiral vina in se zapletel s svojo svetovalko

Aleksandar Vučić ni želel deliti svojega vina (foto: zajem zaslona)

V Beogradu je potekal prvi vinski sejem z naslovom Vinska vizija odprtega Balkana v okviru pobude Odprti Balkan. Gostitelj sejma je bil srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je med ostalimi gosti sprejel tudi voditelja Albanije, Severne Makedonije in Črne gore. Srbski predsednik, ki je tudi sicer veliki ljubitelj vina, svojega navdušenja nad vinom ni skrival, niti ga pa ni želel deliti. Nasprotno, ko mu je svetovalka skušala vzeti kozarec, jo je ta prav agresivno pogledal.

Na vinskem sejmu sodeluje skoraj 400 razstavljavcev in vinarjev iz več kot 20 držav iz celega sveta, tudi iz Slovenije. Očitno pa je količina videnega vina pri srbskemu predsedniku sprožilo še dodatno navdušenje, saj ga z drugimi ni želel deliti. Dokaz za to je posnetek, ki se je pojavil na Twitterju, ko mu je svetovalka želela vzeti kozarec iz rok, vendar ga je ta vzel nazaj in nadaljeval s srkanjem.

Ponosni gostitelj vinskega sejma v Beogradu, ki se je začel v prvega septembra in bo trajal do 4. septembra, srbski predsednik Aleksandar Vučič, je priznal, da ima rad kakovostno vino. Zaradi pestre in raznolike ponudbe vin na sejmu, pa ga je Vučić degustiral v večjih količinah. Glede na njegovo stanje, vidno na posnetku, pa ni bil samo eden, kar je opazila tudi njegova svetovalka. V nekem trenutku ga je namreč med pokušanjem vina želela zgrabiti za roko da ne bi padel, a se je ta izmuznil in jo ošvrknil, naj se odmakne od njega.

Dogodka sta se udeležila tudi Vućićev sin Danilo in srbski teniški šampion Novak Đoković. Vućić je ob tej priložnosti po poročanju srbskih medijev pohvalil svojega sina, češ, da ta dela v vinoteki in da mu gre strežba odlično od rok, vprašal ga je celo, zakaj on ne streže na sejmu. Njegov sin je zaposlen oziroma je bil zaposlen v beograjski vinoteki Wine and pleasure, ki pa je bila lani pod drobnogledom inšpekcije. Inšpekcija naj bi sicer svoj prihod napovedovala že nekaj časa, vendar je morala “počakati” ravno zaradi Vućičeve tamkajšnje zaposlitve.

Vućić veselo objema Novaka Đokovića. (Foto: Instagram)

Danes smo poskusili različna vina, najboljša od najboljših! Nazdravili smo složnosti, povezanosti trenutnim in prihodnjim projektom, prihodnosti Balkana, bogatega in odprtega za vse! In poslovil sem se od našega šampiona, našega Novaka Đokovića, najboljšega na svetu! Na zdravje” – piše na profilu srbskega predsednika na Instagramu, ki ni mogel ostati ravnodušen niti ob srečanju s teniškim srbskim šampionom Novakom Đokovićem.

Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

Eden najuglednejših dogodkov
Razstavljalci vin prihajajo predvsem iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, pa tudi iz Slovenije, Južne in Severne Amerike ter Srednje Evrope. Samo iz Srbije, Severne Makedonije in Albanije se bo predstavilo več kot 230 razstavljavcev. Vina bo ocenjevalo 25 mednarodnih sodnikov, od katerih jih ima pet naziv “master of wine”, kar daje sejmu posebno težo in ga uvršča med najuglednejše na svetu. Predsednik Vučić je pozdravil udeležence prihajajočega sejma in izpostavil, da je to priložnost za vse goste, da na pravi način spoznajo Balkan.

Tanja Brkić