fbpx

Maribor bo danes na nogah!

Mariborčani iz prihodnosti (foto:iStock)

Skupina samostojnih podjetnikov v Mariboru se je naveličala “jamranja” in sprožila akcijo za pozitiven razvoj mesta. Prepričani so, da mora vsak najprej začeti pri sebi – razmišljati pozitivno, postati zgled in z dejanji prispevati k boljšim razmeram in vzdušju v Mariboru.

V Mariboru bo danes potekal festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor. Gre za prvi takšen festival, s katerim želijo organizatorji preseči prevladujoče negativno miselnost meščank in meščanov ter z glasbo in predstavitvijo uspešnih zgodb doseči boljše razpoloženje v mestu.

Dejan Zavec s svojo zgodbo navdihuje (foto:STA)

Dejan Zavec navdihuje s svojo zgodbo. (Foto: STA)

Dejan Zavec, navdih za Štajerce
Že julija so začeli na spletu objavljati zgodbe in misli znanih Mariborčanov, ki bi lahko bile navdih drugim. Svoje izkušnje in poglede na svet so med drugim predstavili športnik Dejan Zavec, pevca Alfi Nipič in Edvin Fliser, nekdanji smučarski funkcionar Tone Vogrinec, profesor Matjaž Mulej, dobrodelni učitelj Boris Krabonja in direktor javnega podjetja Mariborski vodovod Danilo Burnač.

Navdihujoče osebnosti bodo predstavili tudi na današnjem festivalu v dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor, da bi po besedah predsednice društva Pupillam Iris Magajna čim več ljudem predali sporočilo, da je mogoče dvigniti sebe in druge s svojim vzorom. “V mestu imamo toliko pozitivnih ljudi in prek njih toliko pozitivnih zgodb, a jih ne znamo videti,” je dodala podžupanja Maribora Jelka Černivec.

Na festivalu ob 19. uri v Slovenskem narodnem gledališču SNG Maribor bodo prikazali pozitivne zgodbe Maribora, misli znanih Mariborčanov, ter semena pozitivnih projektov. Nastopili bodo: Alfi Nipič, Edvin Fliser, Vinko Šimek, 6pack Čukur, Jože Koblar, Slavc L. Kovačič, Serafine z Mojco Mihec, Boštjan Bračič ter plesni šoli Rolly in Sebastian.

Dovolj imamo jamranja, čas je za akcijo
“Bistveno je, da začnemo delati na sebi, in to vsak posameznik, ne le da čaka na pomoč. Najprej je treba spremeniti sebe na bolje, potem lahko postaneš zgled za znanca, soseda, prijatelja, okolico, družbo,” je povedal Miro Mihec iz podjetja Etika, pobudnik projekta Očistimo za čisto srečo, ki želi postati gibanje in se razširiti še v druga mesta Slovenije.

Sadimo pozitivo (foto: osebni arhiv M.M.)

Sadimo pozitivo (foto: osebni arhiv M.M.)

Z dogodki so sicer začeli že junija, ko so ob svetovnem dnevu okolja v enem od mariborskih nakupovalnih središč posadili drevo.

V. V., STA