fbpx

Medicinske sestre tudi po smrti pacienta strmele v njegov penis in se čudile velikosti

Foto: iStock

Iz bolnišnice v glavnem mestu ameriške zvezne države Kolorado Denver poročajo o nevsakdanjem vedenju medicinskih sester, po tem ko so si te ogledovale velikost penisa enega izmed pacientov, ki je pred nedavnim preminil. Zaradi tovrstnega vedenja je bilo pet medicinskih sester iz zdravstveno-medicinskega centra suspendiranih. 

Po tem, ko je moški preminil, so se sestre pogovarjale o njegovi “opremi”, da pa bi se prepričale, ali so to dobro videle, so odprle vrečo, v katero je že bilo dano truplo umrlega moškega, in si še enkrat privoščile pogled. Sicer so v njegovo mednožje strmele že takrat, ko je bil še živ, a se zaradi slabega zdravstvenega stanja ni zavedal dogajanja okrog sebe. Ena izmed njihovih sodelavk jih je prijavila po tem, ko je slišala njihov pogovor o preminulem pacientu.

Foto: iStock

Ena sestra je prostovoljno dala odpoved
Njihovo ravnanje je bilo po navedbah bolnišnice pravočasno prijavljeno tako pristojnim organom kot tudi Odboru medicinskih sester iz države Kolorado. Notranja preiskava je privedla do disciplinskih ukrepov proti odgovornim za incident, o vsem pa je bila prav tako obveščena družina umrlega. Denverska policija preiskuje celoten primer, a do zdaj še nima dokaza za storitev kaznivega dejanja. Po zaključenem suspenzu so se vse vrnile na svoje delovno mesto, razen ene, ki je prostovoljno dala odpoved.

H. M.