fbpx

Melania in Donald Trump s plesom obeležila nepozabni dve leti v Beli hiši

Foto: Twitter

Na dan, ki zaznamuje prvi dve leti mandata ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Beli hiši, se je preko družabnih omrežij Twitter in Facebook oglasila ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump in poudarila, da sta minili dve nepozabni leti v Beli hiši, ob tem pa dodala, da ji je v ponos služiti velikemu narodu. 

Mandat predsednika ZDA Donalda Trumpa je najbolj zaznamovalo izvajanje politike za gospodarski preporod in varnost, ter težnja narediti Ameriko zopet veliko. Zaradi gospodarskih reform je realna rast bruto domačega proizvoda (BDP) v zadnjih štirih četrtletjih presegla 3 odstotke. Od volitev predsednika Trumpa je bilo ustvarjenih več kot 5 milijonov delovnih mest, stopnja brezposelnosti pa ostaja pod 4 odstotki.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1087043502670790656

Spodbuden je tudi podatek, da je stopnja brezposelnosti Afroameričanov meseca maja padla na 5, 9 odstotka, kar je najnižja stopnja do sedaj. Do rekordno nizke ravni brezposelnosti so se dokopali tudi Azijci in Latinskoameričani. V  nedavni anketi Gallupa je bilo mogoče zaslediti, da sta kar dve tretjini vprašanih Američanov dejali, da je trenutno dober čas za iskanje kvalitetne zaposlitve.

Trump s politikami prav tako zagotavlja, da so ameriški delavci deležni potrebnega usposabljanja in izobraževanja, ki ga potrebujejo v konkurenčni tekmi z drugimi. Več kot 185 podjetij in združenj je po navedbah Bele hiše podpisalo “Zaobljubo delavcem v Ameriki”, ki obljublja več kot 6,4 milijona novih možnosti za usposabljanje in zaposlitev. Velik poudarek je bil dan na gospodarsko opolnomočenje žensk, kar pa dokazuje podatek, da je stopnja brezposelnosti žensk nedavno dosegla najnižjo stopnjo v 65 letih.

Donald Trump (Foto: Twitter)

V žepih več denarja kot poprej
Prav tako je Trump izpogajal nove trgovske sporazume ZDA s Kanado in Mehiko, s čimer je nadomestil zastareli Severnoameriški sporazum o prosti trgovini. Vzpostavil je nove trgovinske odnose z Evropsko unijo in si prizadeva za odpravo tarifnih in netarifnih ovir za transatlantsko trgovino. Trump očitno uresničuje obljubo, da ZDA ne bodo več sklepale slabih trgovinskih poslov in nepoštenih trgovinskih praks, ki škodujejo ameriškim delavcem in industrijam. Na račun cvetočega gospodarstva imajo Američani v žepu več denarja, kot so ga imeli prej. Uvedba Trumpove politike je namreč revnim Američanom pomagala, da so se izvlekli iz krize.

Poleg tega je Trump z nižanjem cen zdravil prispeval k širitvi kvalitetnega in dostopnega zdravstvenega varstva, glasno in jasno se je zavzel za pravico do življenja in verske svobode. Poskrbel pa je med drugim tudi za to, da je povečal sredstva za obrambo, s čimer je prispeval k obrambi ameriških interesov po svetu in dobrobiti razvoja vojske.

H. M.

Komentarji so onemogočeni.