fbpx

Melania je Trumpovim podpornikom všeč, Slovenijo šele spoznavajo

Podporniki Donalda Trumpa (Foto: STA)

Udeleženci gala slovesnosti v palači Organizacije ameriških držav, ki jo je v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom priredila Sister Cities International, so po ogledu slovenskih stojnic s turistično ponudbo, po govorih in po okušanju slovenskih specialitet in vina odšli domov dobro poučeni o tem, od kod prihaja nova prva dama ZDA. O Sloveniji sicer ne vedo veliko in jo nekateri zamenjujejo z vzhodnoevropskimi državami.

Privrženci Donalda Trumpa, ki danes prisega kot 45. predsednik ZDA, za Slovenijo še večinoma niso slišali ali pa jo zamenjajo s katero od vzhodnoevropskih držav. Ko pa slišijo, da iz Slovenije prihaja nova prva dama ZDA, je navdušenje nad Slovenijo že večje.

Slovenija? Se mi zdi, da sem slišal. A ni bil posnet nek film s slovenskim igralcem?” je vprašal Nick iz Nashvilla v Tennesseeju, ki je prišel v Washington z očetom Tracom, mamo Aniso in mlajšim bratom Cooperjem. “Ah saj res. Točno. Čeprav se mi je vedno zdelo, da prihaja iz Slovaške,” je dodal Cooper, ko je dobil informacijo o domovini Melanie Trump. Njegov oče Trace je zagotovil, da jo imajo vsi radi in da bo imenitna prva dama. “Ne le zato, ker je lepa, ampak je tudi pametna kot cela njena družina,” je dejal in modne oblikovalce, ki zavračajo izdelavo oblačil zanjo, označil za neumne.

Ženske so se razgovorile o novi prvi dami ZDA. Melania Trump jim je všeč

Melania bo zelo elegantna prva dama. Nad njo smo navdušeni. Govori kar sedem jezikov, kar je neverjetno in na položaju se bo odlično obnesla,” je povedala Peggy iz Little Rocka v Arkansasu, njena rojakinja Jenny pa jih je nemudoma pritrdila. Dejstvo, da se ne bo takoj z možem preselila v Belo hišo, ampak bo ostala v New Yorku, dokler sin Barron ne dokonča razreda, ju niti najmanj ne moti. “Otroci so bolj pomembni. Tudi sama bi v podobnem položaju storila isto,” je zagotovila Peggy in dejala, da v njeni državi obstaja kraj z imenom Slovenija, kjer ženske pečejo imenitne cimetove kolačke.

Moški podporniki Donalda Trumpa vedo, da Melania prihaja iz Slovenije

Seveda sem slišal za Slovenijo in vem, da od tam prihaja Melania. Našo državo bo izjemno dobro predstavljala. Mislim, da je veliko prispevala k zmagi svojega moža na volitvah,” je zagotovil Paul Ramirez iz okolice Los Angelesa, ki podpira Trumpa zaradi pričakovanja nižjih davkov ter ureditve zadev na področju priseljevanja.

Tudi Trumpovi nasprotniki ničesar ne očitajo njegovi ženi iz Slovenije

Jaz je nič ne obsojam, ker ni slaba oseba in mislim, da so jo v to bolj ali manj zvlekli. Izbrala je pač, kar je izbrala in vsak človek ima pravico do svobodne izbire. Ni njena krivda, da je Trump tak, kot je,” pa je dejala Jan Forney iz Houstona v Teksasu, ki je bila osamljen glas opozicije sredi Trumpovih podpornikov. Izrazila je prepričanje, da bo v soboto povsem drugače. Takrat bo v prestolnici “Pohod milijona žensk” proti Trumpu, na katerem Jan Forney pričakuje okrog 300.000 udeleženk, ki želijo novemu predsedniku pokazati, da ni njihov predsednik.

B. J., STA