Modras se je kot slepi potnik iz Bosne podal v Nemčijo

Foto: STA

Modras je očitno neopazno zdrsnil pod pokrov motorja avtomobila in se tako, kot slepi potnik, iz Bosne pripeljal do Nemčije. Kačo so iz avtomobila lahko odstranili šele po posredovanju lokalnega toksikologa. Modras je sicer strupenjača iz družine gadov, od navadnega gada se loči po značilnem rožičku na nosu. Po ugrizu strupenjače je sicer treba poskrbeti za prevoz v bolnišnico.

Moški iz Živinic, ki že nekaj let živi v Nemčiji, je pred dnevi pod pokrovom avtomobila nevede prevažal kačo iz Bosne v Nemčijo. Njegov bratranec iz Živinic se je obrnil na uredništvo Dnevnega avaza in jim povedal o tem nenavadnem dogodku. “Že nekaj let živi v Münchnu, a je bil na obisku v rodni vasi Kuljan pri Živinicah. Ko se je vrnil domov v München, je imel kaj videti! Pod pokrovom je bil modras, ki ga je ves čas nevede vozil iz Živinic v München,” je dejal bratranec. Moški iz Živinic je tako prestopil približno tisoč kilometrov in štiri državne meje, medtem ko je vozil kačo pod pokrovom motorja.

Ko je odkril kačo, se je moški precej razburil, poklical je policijo in gasilce. Policijo je primer precej zanimal, ker tovrstnih kač prej še niso videli. Zbralo se je veliko ljudi, vsi so prišli pogledat. Gasilci kače niso mogli spraviti ven, poklicali so toksikologa, ki je vso notranjost avtomobila poškropil s strupom in pojasnil, da bo kača umrla v treh urah. “Mislim, da je tako tudi bilo,” je dejal bratranec. Nemci so po njegovih besedah rekli, da je bil to dogodek brez primere, ker teh kač sicer ni. “Kača je očitno neopazno zdrsnila v avto in tako prišla do Nemčije,” je dejal sorodnik.

Pred leti je v Ajdovščini, na domačem dvorišču, približno leto dni star modras ugriznil petletno deklico. Na srečo se je s hitrim posredovanjem ter vbrizgom protistrupa vse skupaj srečno končalo, je poročal lokalni portal.

Sara Bertoncelj