Moški, ki doma pomiva posodo in lika, je v postelji …

Foto: iStock

Družba moškega, ki po kosilu pomije posodo, hitro označi za mehkužnega ali – po domače – copato. Najnovejše raziskave pa kažejo ravno nasprotno – pari, ki živijo hiter tempo življenja in si delijo hišna opravila, imajo več časa zase in bolj cenijo drug drugega. Imajo pa še en privilegij: več seksa. 

Starejše generacije si verjetno niti predstavljati ne morejo, da moški pomiva posodo in lika, kljub temu da ima doma ženo. Pa vendar so se ti trendi spremenili. Strokovnjaki v takšnem hitrem tempu življenja, ko sta tako moški kot ženska večji del dneva zasedena, toplo priporočajo delitev hišnih opravil.

Ne gre samo za to, da se bo par bolje razumel in imel posledično več skupnega časa za druge stvari. Dokazano lahko to prinese bolj pogoste spolne odnose – vsaj sodeč po rezultatih raziskave, ki so bili po poročanju Večernjega lista objavljeni v časopisu Journal of Marriage and Family.

Foto: iStock

Foto: iStock

“Copate” seksajo več
Ko ena oseba prevzame večino ali vse hišnih opravil nase, ima par redko spolne odnose, so pokazali rezultati. Tisti pari, ki si delijo domače obveznosti, pa imajo povprečno 6,8 spolnih odnosov na mesec. Kljub temu da se to ne sliši veliko, pa se pari, ki si ne delijo dela, še redkeje predajajo posteljnim užitkom.

V večini družb velja, da se gospodinjska dela delijo glede na spol. Ženska opravila so narejena na dom, zahtevajo “ženske” sposobnosti nege in skrbi, moška dela pa so orientirana zunaj doma, kjer je večja verjetnost za nevarnost, kot je recimo ogenj na žaru.

“Ženska” in “moška” opravila
Nekateri strokovnjaki pa opozarjajo, da je narava posameznih del lahko zelo varljiva. Posodo je potrebno pomiti po vsaki uporabi, prav tako je potrebno oprati in zlikati perilo vsaj enkrat tedensko, za otroke je potrebno skrbeti vsak dan. Vsa ta dela potekajo neodvisno od letnega časa, meseca ali dneva. Precejšen del moških opravil pa je odložljiv in redkejši, predvsem pa odvisen od drugih dejavnikov. Nepokošena trava lahko nekaj dni počaka, sneg pada le pozimi.

Če nimate dovolj časa zase in za partnerja, so strokovnjaki torej jasni: eden naj skuha, drugi pospravlja. Potem pa se le premaknite v spalnico.

N. K.

 • FORT WORTH

  Kateri strokovnjaki to pravijo ?
  A mozace-moskinje ?
  Prav zaradi tega,zenske se kuhat ne znajo vec !
  Pa saj je potem sploh ne potrebujemo…

  • Kapucinka

   Kaj pa se pritožuješ, če itak ne rabiš ženske?

  • Nata

   Eh, zdej ga pa mal lomiš , no !!
   Saj tudi moški lahko z ljubeznijo – npr. pomije in pospravi posodo ……

  • Menko2810

   Ma gre tudi meni na kurac ta prisiljena enakopravnost med spoloma. Hočeš bit enakopravna z mano? Vzami motorko in greva v hosto podirat za kurjavo

 • indijanka

  Do solz me je nasmejala trditev, da moški rajše opravljajo dela, pri katerih preti nevarnost, kot je recimo ogenj na žaru :).

 • Nata

  No, pa sem prepričana , da je kar res kar članek trdi !
  Ostane jima več časa za kaj lepega , a ne ?

  • Menko2810

   tvoj mož je pussy….verjetno tudi ščije tako, da sedi na školjki

   • Nata

    Ti……..tale pussy ima pa kar nekaj pomenov ………
    razloži kaj si mislil ?
    Ja ……sedi na školjki . Pa ne zato , kar ti misliš ……….Ljudje imamo razne težave v starosti in se ja najbolj varno vsesti .

    Še kakšna pripomba ??

    • Menko2810

     pussy = pičkica, brezjajčnik, mevža, šleva, copata….

     • Nata

      Ti……a si poročen……….koliko otrok pa maš………….a maš kakšno gospodinjsko pomočnico , ali je to kar tvoja – karkoli že !
      Si pa seveda pravi , oreng dec , ker ščiješ stoje !!

     • Menko2810

      Poročen in imam otroke. Pri nas se ve kaj so ženska in kaj so moška opravila pri hiši. Sva mlada, a žena vseeno želi, da se v gospodinjstvu zazna njen “štih”. In ščijem seveda tako, kot je Bog predvidel, da moški ščijejo – stoje. Zato sem tudi dal vgraditi pisoar ;)

     • Nata

      Eh, kaj je Bog predvidel ?
      Si se pa dobro znašel , no !
      .Veš glede tega vašega , moškega problema …………nikoli nisem komplicirala , če so moji štirje dobro merili . Če pa so kdaj zgrešili , sem pa počistila . A tisti časi so minili .
      Če pač lepa beseda in pogovor ne zaleže , sem na srečo imela izbiro – šla sem v drug WC .
      Torej , je bolje biti pujsek …..samo da nisi pussy ? Govorim na splošno .

      Ja , moška …..ženska opravila . Vendar je moških opravil veliko manj ! Zato ne bo nobenemu krona z glave padla , če se bo malo ponižal . pa kdaj pa kdaj kakšen lonec premaknil ?
      In mislim , da večina žensk kar lepo opravlja svoj ” šiht “.
      In se verjetno ne pritožujejo , če tudi moški svojega dobro oddela .

     • Menko2810

      …..in potem se dekleta sprašujejo, zakaj fantje niso več dedci ampak so takšni mamini sineki, ki se mamic držijo za krilo do 35-tga leta. Še vojske jim ni treba več služit in sedaj imamo to kar imamo

     • Nata

      V marsikaterem primeru se ” otroci ” držijo doma…….družine . Pa ?
      Veš , morda pa nimajo pogojev ? Denarja ? Službe ?
      Služenje vojske bi jim pa prav gotovo koristilo ! Vendar , se vprašamo , kdo to zavira ? Morda pa vladajočim pašejo ” mamini sineki ” ?
      Zakaj ? Odgovor vemo .
      Tudi dekleta so danes svojega denarja vredne veš ! Nisem prepričana da iščejo ” dedca ” , bolj so navdušene nad bogatimi očkovimi sineki .

     • Menko2810

      …in točno tako kot si ti zapisala v drugem stavku, tudi druge mamice zagovarjajo in iščejo izgovore za nesposobnost, lenost in nezrelost svojih sinekov. Case closed

     • Nata

      O. K.. Closed . Lep dan

 • Diverzant

  Tudi jaz sem priden”Vedno očistim GRIL”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!