fbpx

Muslimanski najstnik po aretaciji zaradi izuma prejel vabilo Zuckerberga, zdaj se seli v Katar

Foto: epa

Ameriški najstnik, ki je bil za krajši čas aretiran, ker so njegov izum zamenjali za bombo, je po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, dobil številne ponudbe znanih podjetnikov, med njimi tudi od Marka Zuckerberga, ustanovitelja Facebooka. Prav tako je bil povabljen, da svoj izum prinese pokazat v Belo hišo. Zdaj se seli v Katar.

Štirinajstletni Ahmed Mohamed je nek ponedeljek v šolo v Irvingu, Texas, prinesel digitalno uro, ki jo je sam skonstruiral iz peresnice. Mladenič s sanjami, da bo nekoč postal inženir, je bil aretiran, ko se je njegova učiteljica prestrašila, saj je zamenjala njegovo digitalno uro za bombo. Ko je novica zaokrožila po spletu, so mu podporo izkazali številne znane osebe in znanstveniki, med drugim je prejel vabila številnih izobraževalnih ustanov po svetu. Kot navaja STA, se je odločil za Katar.

Muslimanski najstnik, po aretaciji zaradi izuma prejel vabilo Zuckerberga, zdaj se seli v Katar 1 Muslimanski najstnik, po aretaciji zaradi izuma prejel vabilo Zuckerberga, zdaj se seli v Katar 2A. D.