fbpx

Ob rentgenskem pregledu na sodišču v torbici našli živo opico

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/common-squirrel-monkey-gm511727556-86784179

Ni neobičajno, da obiskovalci sodišča s seboj nosijo ali poskušajo pretihotapiti marsikaj prepovedanega. Pred kratkim bi tako eni od obiskovalk na sodišče skorajda uspelo prenesti eksotično živo bitje: opico.

Nekdanja prebivalka Bay Cityja –  Linda Stevenson – je na washingtonsko sodišče pred kratkim v torbici prinesla opico: “Pritisnil sem gumb, da bi torbico poskenirali, ko so iz nje začeli prihajati zvoki … Vprašal sem se: kaj za vraga je to?” je povedal vodja varnostne službe Pat McIver.

Linda je lahkotno odgovorila: “Oh, to je moja opica.” Varnostnik je ženski dejal, da mora opico pogledati, naposled pa ji je povedal, da je s seboj na sodišče pač ne more odnesti.

Po opravilih se je opica vrnila
Linda je med opravki na sodišču opico za kratek čas pustila v avtomobilu, potem pa se je vrnila ponjo. Na poti iz sodišča jo je McIver namreč ustavil in prosil, ali bi opico lahko prinesla nazaj: “Linda je opico prinesla nazaj. Ta je pogledala iz torbice in v hipu skočila iz nje – splezala je na mojo roko! Ko ji je Linda ukazala, naj se vrne v torbo, je opica takoj sledila navodilom.”

Zdaj živita v Oaklandu
V Bay Cityju, kjer sta Linda in hišni ljubljenček živela prej, so namreč veljala pravila, da posameznik pri sebi ne sme zadrževati hišnih ljubljenčkov, razen če gre za pse, mačke ali ostale najbolj pogoste živali – kakršni koli plazilci in eksotične živali so prepovedane.

Linda, ki je za opico plačala 2.000 dolarjev, je prosila, ali lahko domačo žival vseeno obdrži, a so njeno prošnjo zavrnili – zato se je odločila, da se preseli.

Apollo je čudovit!
Opica, ki jo je lastnica poimenovala Apollo, naj bi bila čudovita: “Kmalu bo dopolnil deset mesecev,” je še povedala Linda. Apollo naj bi zrasel do največ 35 centimetrov – njegov rep pa bo dolg največ 42 centimetrov. Poznavalci živali lastnike opic opozarjajo, da so te, ko dosežejo puberteto, nemogoče; ni jih namreč možno navaditi uporabljati toaleto, poleg tega so zelo glasne in zahtevajo ogromno pozornosti.

S. E.