Skriti zaklad na vrtu umrlega – milijoni in zlate palice

Zlate palice. foto: STA

Na vrtu moškega, ki je na Bavarskem umrl pred nekaj dnevi, so odkrili milijonsko premoženje. Zaklad, ki je vseboval milijone in zlate palice, so našli na vrtu v kraju Bogen, odkopali pa so ga z bagrom, je danes povedal tamkajšnji župan Franz Schedlbauer.

V zvezi z odkritim premoženjem se je oglasil 69-letni prijatelj pokojnega, ki trdi, da je denar dvignil iz banke on in ga z dovoljenjem pokojnika tudi zakopal na vrtu. 53-letni moški je umrl nepričakovano, a po ugotovitvah policije sicer naravne smrti, sporočilo župana povzema STA.

Po njegovi smrti je njegov prijatelj naročil izkopavanje z bagrom, saj ga je skrbelo, kaj se bo zgodilo z njegovim denarjem in zlatom, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Po tem se je kmalu začel spor med prijateljem in dediči pokojnega 53-letnika, ki je sicer po ugotovitvah policije umrl naravne smrti, je še povedal župan.

Premoženje bodo shranili v trezorju varnostnega podjetja v Regensburgu. 69-letnik pa mora sedaj dokazati, da denar in zlate palice resnično pripadajo njemu. V nasprotnem primeru se bodo veselili dediči pokojnega, je še pojasnil župan.

A. D., STA