fbpx

[Najbolj brano v letu 2022] Avstralka razkrila dve srhljivi lastnosti luksuznih križark

Foto: Pixabay

Avstralka, ki je v preteklosti delala na eni od ogromnih in razkošnih križark, je na omrežju TikTok razkrila, da poleg vseh razkošnih sob in luksuza obstajata tudi dva prostora, za katera nihče ne bi slutil, da sta tam – mrtvašnica in zapor! Članek je prebralo 68 tisoč bralcev Nove24TV.

Razkošne in ogromne ladje za križarjenje predstavljajo pravo malo “mestece na vodi”. Na njih lahko vsak najde prav vse, kar potrebuje in si želi. Od telovadnic, bazenov, restavracij, butikov, barov in celo kino. Vendar pa obstajajo tudi določene sobe, za katere malokdo ve, nahajajo pa se v neposredni bližini potnikov.

Avstralka Lauren, ki je delala na ogromni turistični ladji za križarjenje, je na TikToku spregovorila o svoji izkušnji med delom na eni od luksuznih križark in razkrila, da tam obstajata tudi dve sobi, za kateri le malokdo ve. Na svojem TikTok profilu je izdala veliko skrivnosti o življenju na križarki in nekatere so zares neprijetne. Kot gost na križarki nisi pozoren na dogajanje v zakulisju, zato se je Lauren odločila razkriti tudi temnejšo plat bivanja na ekskluzivnih potovanjih.

13. paluba manjka
“Ko sem delala na križarki, sem videla, kako iz mrtvašnice odnašajo truplo, kar je bilo res grozljivo. Po tem tam nisem več želela delati. Tam je tudi zaporna celica, v kateri lahko končajo vsi tisti, ki se neprimerno obnašajo in kršijo zakon na ladji,” je
povedala v viralnem videu in nato omenila še eno dejstvo, ki jo je zmotilo: “Križarka ni imela 13. palube, kar pomeni, da imamo na odprtem morju ali oceanu občutek, da vraževerje igra pomembno vlogo. Res je srhljivo in čudno.”

Foto: Pixabay

To, da križarka ni imela 13. palube, ni čudno, saj se veliko križark odloča za to potezo. Razlog za to sicer ni v konstrukcijski napaki, ampak gre zares za vraževerno prepričanje, da je število 13 nesrečno. Križarke pa pri tej odločitvi niso edine, mnogi hoteli prav tako zavračajo 13. nadstropje ali sobo 13, kar so omenili v komentarjih tudi njeni sledilci, medtem ko je neki moški dodal, da je povsem normalno, da ima križarka mrtvašnico.

Si po vsem tem še vedno želite na križarko?

Tanja Brkić