fbpx

Najboljša letalska družba je …

Foto: iStock

Raznolika ponudba hrane, ki jo lahko naročite kar preko spleta, inovacije “skycouch”, ki povečajo vašo udobnost med letom, in prijazen pristop osebja, ki poskrbi, da vse skupaj postane doživetje. Letalske družbe se vse bolj trudijo ugoditi potrebam vedno bolj zahtevnih strank. Kdo so najboljši letalski prevozniki, ki navdušujejo potnike po celem svetu? 

Spletna stran Airline Ratings.com je objavila seznam desetih najelitnejših letalskih prevoznikov, izpostavili pa so tudi tiste, ki izstopajo v posameznih kategorijah. V največ kategorijah prevladujeta Air New Zealand in Quantas, na lestvici najboljših pa najdemo tudi Emirate in Lufthanso.

Kdo je najboljši med najboljšimi
Naslov najboljšega letalskega prevoznik leta je že tretjič zapored osvojil Air New Zeland. Tokrat je presenetil s svojo inovacijo “skycouch”, ki med seboj poveže tri sedeže in tako poveča udobje in fleksibilnost prostora. Air New Zeland je dobil tudi nagrado “Best Economy” in “Best Premium Economy”.

Predstavnik Airline Ratings Geoffrey Thomas: “Air New Zeland obvlada tehnologijo in jo vključuje v svoja letala, s tem pa omogoča popolno vožnjo.”

Med rekorderje na svojem področju se uvršča tudi letalska družba Quantas, ki je že tretjič zapored pobrala nagrado za najboljšo postrežbo. Ponuja kar štiri možnosti obroka v ekonomskem razredu, hrano pa lahko potniki naročijo tudi preko interneta. Prvo mesto si je prislužila tudi na področju letaliških barov, kjer se potniki lahko ne le najedo, temveč tudi osvežijo pod tušem.

Najboljši svetovni prevoznik je Virgin Australia, saj dela tisto, kar šteje. Strankam ponuja občutek ugodja in luksuza. Prvotno se je letalska družba imenovala Virgin Blue, posluje pa od leta 2000 naprej.

Najboljši prevoznik na dolge proge je Delta Air Lines, ki je vpeljal način potovanja, ki s svojim doživetjem vnaša posebno energijo.

Prvi, poslovni ali luksuzni razred?
V prvem razredu kraljuje Etihad Airways, ki je navdušil s svojimi elitnimi ponudbami. Po mnenju AirlineRatings.com gre za “glavno silo v letalski industriji”. Prejeli so nagrado “Best First Class” in “Best Long Haul (Middle East/Africa)”.

“Čutno, elegantno, funkcionalno in zelo udobno” je oznaka za Singapore Airlines. Letalska družba velja za najboljšo v poslovnem razredu, saj vedno znova dokazuje, da posluša in upošteva svoje stranke. V Singapore Airlines so znani tudi po svojih zabavnih elementih, ki segajo že v 90-ta leta, ko so sedeže v ekonomskem razredu opremili z IFE-sistemi, ki so jih poimenovali KrisWorld. Danes ponujajo tisoč različnih možnosti.

AirlineRatings.com predstavlja 10 najelitnejših letalskih družb:

– Air New Zealand

– Qantas

– Etihad

– Cathay Pacific

– Singapore Airlines

– Emirates

– EVA Air

– Virgin Atlantic/Virgin Australia

– All Nippon Airways

– Lufthansa.

J. F.