Najlepša ženska v Španiji je moški! Transspolnik Angela Ponce zmagal na tekmovanju Miss Universe

Transspolnik Angela Ponce, Miss Universe Španije (vir: twitter)

Na letošnjem tekmovanju za Miss Universe bo prvič tekmoval tudi moški, ki je zmagal na tekmovanju za najlepšo žensko v Španiji. Angel Ponce, zmagovalec izbora Miss Universe v Španiji, je namreč transpolnik, ki se identificira kot ženska.

Transspolnik, ki se identificira kot ženska, čeprav je bil rojen kot moški, bo tako tekmoval na izboru za Miss Universe 2018, potem ko je bil okronan za Miss Universe Španije. To je po poročanju Breitbarta prvič, da moški tekmuje za naziv najlepše ženske.

Ponce je na socialnih omrežjih povedal, da želi biti “glasnik sporočila vključevanja, spoštovanja in raznolikosti” za svet. Ravno tako je na nedavnih modnih prireditvah nastopal kot manekenka. Svojo zmago na lepotnem tekmovanju, ki je bilo tradicionalno namenjeno ženskam, pa je proslavil tudi na Instagramu.

Nov poraz za feministično vlado
Lahko se vprašamo, kaj se dogaja v Španiji. Navkljub izrazito feministični vladi, ki se zavzema za pravice žensk, je, kot kaže, na površje ponovno priplaval hudobni patriarhat, ki je pokazal, da če se moški tako odloči, je lahko tudi najlepša ženska v deželi tej.

Transspolnik Angela Ponce, Miss Universe Španije (Vir: Twitter)

Podobno dvigovanje obrvi so v preteklosti že povzročili tudi drugi moški, ki so zato, ker se identificirajo kot ženske, lahko tekmovali na ženskih tekmovanjih. Izpostaviti velja brazilskega igralca odbojke Tifany Abreu ali pa MMA borca Fallon Fox, ki masakrira svoje nasprotnice v oktagonu.

Ivan Šokić