fbpx

Da, dragi moški, tudi vi delate napake. Poglejte, kakšne.

Se znate briti brez bolečega vraščanja dlak? (Foto: iStock)

Britje za moške ne predstavlja velike težave. To počnejo rutinsko, kot so se verjetno naučili od svojih očetov. Vprašanje pa je, ali se moški znajo briti pravilno.

Po podatkih ankete iz revije Men’s Health se večina moških brije narobe – predvsem v obratni smeri od rasti dlak.

Glavno pravilo britja je: britje naj poteka v isti smeri, kot rastejo dlake na obrazu. Pravilno izvajanje tega napotka bo drastično zmanjšalo razdraženo kožo in vraščenost nepravilno skrajšanih dlak. Predvsem pa je pravilno britje bolj temeljito in bližje koži, poročajo strokovnjaki za Business Insider.

Na večjem delu obraza je to precej enostavno, predvsem po ličnicah in vratu, kjer je linija rasti dlak jasno izražena. Najtežji predel za britje je okoli adamovega jabolka, kjer dlake rastejo v različnih smereh. Seveda vzorci rasti dlak niso pri vseh enaki. Smer rasti lahko enostavno določite z dotiki prstov pri nekaj dni stari bradi. Kjerkoli boste začutili upor, zgolj upoštevajte, da morate briti v nasprotni smeri.

Prilagamo vam tudi nasvet za pravilno britje v štirih korakih:

  1. Najprej se stuširajte: Dermatologi pravijo, da voda in para omehčata dlake na obrazu ter odstranita morebitno umazanijo ter odmrle celice na koži.
  2. Naoljite brado: Preden na brado nanesete peno za britje, je brado priporočljivo naoljiti s posebnim oljem za britje, s katerim sprostimo še zadnje dlake, ki ne stojijo pravilno.
  3. Pričnite z britjem v 5 minutah: Za želen učinek z britjem pričnite, še preden se koža osuši in dlake otrdijo. Upoštevajte še nasvet o pravilni smeri britja.
  4. Nanesite losjon po britju: Po končanem britju uporabite brezalkoholni losjon ali balzam, ki bo pozdravil razdraženo kožo in kožo ponovno navlažil.

M. P.