fbpx

National Geographic petične goste nagovarja, naj si ogledajo lepote slovenskega bisera – Bleda

Foto: iStock

National Geographic je na naslovnico kataloga, v katerem ponuja vip potovanja, uvrstil tudi podobo slovenskega bisera – Bleda. Gostje z debelimi denarnicami so tako vabljeni na potovanje z zasebnim letalom, v okviru katerega dva dni preživijo na slovenskih tleh in si poleg Bleda ogledajo tudi prestolnico. Za prestižno potovanje z imenom Veliki imperiji morajo turisti  odšteti okrog 70 tisoč ameriških dolarjev. 

Tovrstno potovanje opisujejo kot “enega izmed najbolj vznemirljivih načinov potovanja” za ljudi, ki si želijo potovati okrog sveta in za tiste, ki želijo priti v stik z divjino. Prek strani National Geographic Expeditions pa tudi navajajo, da to omogoča, da lahko turisti drug za drugim obiščejo fantastični kraj in raziskujejo.

Boeing 757 je prevozno sredstvo
Petične turiste na poti spremljajo raznovrstni strokovnjaki, če je mogoče, pa se na terenu srečajo tudi z raziskovalci, ki delajo za National Geographic. Poleg potovanja z zasebnim letalom boeing 757, ki lahko sprejme do 75 potnikov, sta na vsaki lokaciji zagotovljena tudi nastanitev in hrana na nivoju, poleg tega pa se lahko pogosto seznanijo tudi s tradicionalnim zabavnim programom.

Foto: iStock

Podoba Bleda se nahaja na naslovnici potovanj za leti 2017 in 2018, v njem pa je navedenih šest različnih poti. Obisk Slovenije je predviden v okviru 19 dni trajajočega potovanja Veliki imperiji, kjer poleg naše države obiščejo tudi Belorusijo, Španijo, Iran, Turkmenistan, BIH, francosko Korziko in Srbijo. Predvideno je, da se Slovenijo obišče 12. in 13. dan potovanja.

Po pristanku na slovenskih tleh si bodo turisti lahko najprej ogledali prestolnico in se s pomočjo vzpenjače povzpeli na Ljubljanski grad, nato pa se bodo odpravili odkrivati lepote severozahodnega dela Slovenije in si bodo ogledali lepote prečudovitega Blejskega jezera. Odpeljali se bodo na otok z znamenito cerkvijo in imeli možnost, da pozvonijo z zvonom, ki naj bi izpolnjeval skrite želje, povzpeli pa se bodo tudi na Blejski grad.

Foto: iStock

Foto: iStock

Prenočišče bo turistom zagotovljeno v enem izmed hotelov, kot so: Cubo, Antiq Palace ali Vander. Na pot, za katero bo po osebi treba odšteti 68.950 ameriških dolarjev, se bodo turisti lahko odpravili konec maja ali v začetku junija 2018.

N. Ž., STA