fbpx

Ne boste verjeli, nad čim se navdušuje ta ženska

Holly Brockwell (foto: YouTube)

“Ko boste tole brali, bom verjetno še vedno rahlo omotična, vendar navdušena,” je za The Telegraph povedala 30-letna Holly Brockwell, ki je svoj “boj” začela pred štirimi leti. Že pri 26-ih se je namreč želela sterilizirati, pa so ji zdravniki zaradi mladosti to odsvetovali.

V Sloveniji iz zakona o zdravstvenih ukrepih pri uresničevanju pravice do svobodnega odločanja o rojstvu otrok izhaja, da se sterilizacija lahko opravi samo na zahtevo osebe, ki naj bi bila sterilizirana. Ta oseba mora biti razsodna in stara najmanj 35 let.

Holly Brockwell je s prošnjo za sterilizacijo svojega zdravnika obiskala že pri 26-ih letih. Razlog? Sterilizacija je edina trajna metoda kontracepcije in hkrati najzanesljivejša oblika preprečevanja nosečnosti. Holly Brockwell je trdila, da je popolnoma prepričana, da nikoli v življenju ne bo želela imeti otrok.

“Recimo, da ima vaša prijateljica ogromnega psa, ki vam je všeč, ampak vam je povsem jasno, da ga vi nočete. No, gre za enak občutek,” je svoje občutke skušala razložiti Holly, ki ji je po štirih letih “boja za sterilizacijo” končno uspelo, da ji bodo izvedli ta poseg.

Ko so Holly Brockwell v eni izmed pogovornih oddaj vprašali, kaj bo naredila, če bo nekega dne želela imeti otroke z moškim svojih sanj, je odgovorila: “Moški mojih sanj gotovo ne bo želel imeti otrok.”

V. V.