fbpx

Nepričakovano: Arnold Schwarzeneger bo postal Trumpov vajenec

Foto: Epa

Čeprav je Arnold Schwarzeneger odkrito nasprotoval izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika, ker je menil, da ni primeren za Ovalno pisarno, je prav on Trumpov naslednik v oddaji Zvezdniški pripravnik.

69-letni Arnold slabo skriva svoja leta. Njegovi lasje so vse redkejši, nekoč veličastna ramena so vedno ožja, slavni ‘šestorček’ mišic na trebuhu pa prekriva maščoba. “Ko se pogledam v ogledalo, mi gre na bruhanje,” je priznal v nedavnem intervjuju. A nova vloga mu je dvignila samozavest in spet se je začel ukvarjati z urjenjem svojega telesa.

Foto: istock Arnold v boljših časih

Foto: iStock.
Arnold v boljših časih.

Arnold priznava, da je bil do sebe zelo kritičen tudi takrat, ko je bil v vrhunski formi, saj ni bil nikoli prav zadovoljen sam s seboj.

Holywood, politika, seksualne afere
Holywoodski junak akcijskih filmov Conan barbar, Predator in Terminator je bil uspešen tudi v komedijah. Spomnimo se filmov Dvojčka, Policaj v vrtcu in Arnie. Film Zadnja velika avantura pa je bil katastrofalen in Arnolda so zasenčili akcijski igralci, kot so Sylvester Stallone, JeanClaude Van Damme in Bruce Willis. V zatonu igralske kariere se je podal v politiko in leta 2003 postal guverner Kalifornije. Njegovo politično kariero je skoraj uničila seksualna afera, podobna kot pri Trumpu, ko so se začele oglašati ženske, ki naj bi jih spolno nadlegoval.

Njegova žena Maria Shriver, novinarka in nečakinja nekdanjega predsednika Johna Kennedya, mu je ob vsem tem stala ob strani. Kakorkoli, Schwarzi je ostal guverner dva mandata.

foto: Epa Z ženo Mario Shriver

Arnold z ženo Mario Shriver (foto: epa).

Konec 25-letnega zakona
Leta 2011 se je vrnil v Holywood in posnel nekaj filmov. A njegovo vrnitev je  kmalu zaznamoval še en spolni škandal. Razvedelo se je, da ima nezakonskega otroka z gospodinjsko pomočnico Mildred Baena, ki je pri Schwarzenegerjih delala še 14 let po rojstvu tega sina. Arnold je javno priznal očetovstvo nezakonskemu sinu Josephu, 19-letnemu fantu, s katerim sta postala dobra prijatelja. Ta izdaja je bila za ženo Mario Shriver prelomna, zato ga je zapustila po 25. letih zakona.

Foto: Epa Z mamo in ženo v rodni Avstriji

Z mamo in ženo v rodni Avstriji (foto: epa).

Namesto ‘Odpuščen si!’  ‘Hasta la vista baby!’
Kot poroča Express, se je Schwarzenegerjevo mnenje o Donaldu Trumpu hitro obrnilo, ko mu je Trump ponudil oddajo. “Zdaj je izvoljen in pomembno je, da podpiramo predsednika,” je povedal Arnold. Obljubil je, da bo oddaji dal svoj pečat. Medtem ko je Trump tekmovalce iz igre pošiljal z znanim stavkom ‘Odpuščen si’, bo Scwarzeneger uporabil stavka iz filma Terminator ‘Hasta la vista baby’ in ‘You won’t be back.’ Trump je v oddaji sedel v impozantni sejni sobi v New Yorku, Arnold pa bo v sobi, okrašeni z nagradami iz njegove bodybuilding kariere ter z velikim kipom, narejenim po njegovi podobi, ki stoji v predverju.

Aleksandra Jug