Neverjeten video: Poglejte izjemnega pianista brez rok

”Če verjamete, da zmorete nekaj, ali pa verjamete, da tega ne zmorete. V obeh primerih imate prav,” je slavni pregovor Henryja Forda. In v mnogih primerih ta rek še kako drži. Svet vedno znova presenečajo zgodbe o ljudeh, ki premikajo meje. In ena od njih je prav gotovo tudi zgodba o Alexeyju Romanovu. 

Aleksej prihaja iz Rusije in že pri rosnih 15 letih marsikomu dokazuje, da obstajajo meje zgolj v glavi. Rodil se je s strašno boleznijo, zaradi katere je izgubil obe dlani in eno nogo. Ko so ga štiri leta nazaj posvojili novi starši, se je zaljubil v Vivaldija in Mozarta.

Odločil se je, da se bo naučil igrati klavir, čeprav nima rok. Alexey ima sicer umetni roki, a ju nerad uporablja, saj se mu zdita zelo neudobni. Njegova umetna noga je trenutno pokvarjena, a ker družina nima dovolj denarja, da bi jo popravila, še vedno uporablja staro.

Ponudili so mu študij v Kazanu
Nedavno je nastopil na koncertu La Primavera, kjer je zaigral skladbo ”River Flows in You” korejskega pianista Yirume. Njegov nastop je bil tako izjemen, da se je moral dirigent usesti, saj ni mogel verjeti svojim očem. Izvedba skladbe je prepričala množico in Alexey je bil povabljen, da prične študirati na glasbeni akademiji v Kazanu, še poroča portal Good.

M. G.