fbpx

Neverjetno: Na sodišču toži bivše delodajalce, ker je bila njegova služba dolgočasna

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Za nekaj več kot 356.000 evrov toži Francoz Frederic Desnard svoje nekdanje delodajalce, saj je bila njegova služba dolgočasna, zaradi česar je postal depresiven, uničen ter osramočen in je zato moral podati odpoved.

44-letni Frederic Desnard je bil kar štiri leta zaposlen v pariškem podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo parfumov. Kot sedaj trdi na sodišču, je moral tam opravljati ponižujoča in ničvredna dela, sčasoma pa so mu nalagali vedno manj nalog in mu odvzeli vse odgovornosti.

Zaradi tega je Desnard, kot trdi, postal depresiven, uničen, osramočen in je bil primoran oditi iz službe, za to pa sedaj krivi svoje delodajalce. ”Vsak dan sem delovno mesto zapustil obupan. Ko sem prišel v službo, sem se večkrat zlomil in jokal, a ni tega nihče opazil, saj ni nikogar zanimalo, če sem sploh tam ali me ni,” je za francoske medije pojasnil Desnard.

Preprosto so pozabili nanj 
”Pustili so me tam, depresivnega in osramočenega, ter mi plačevali, da nisem delal ničesar,” 
je nadaljeval svojo izpoved. Podjetje sedaj toži za več kot 356.000 evrov, in sicer na podlagi izraza v francoskem pravnem sistemu, ki opisuje stanje, ko je posameznik na delovnem mestu obupan, ker se počuti nevrednega, potisnjenega na stranski tir ter je prepričan, da nima nikakršnih možnosti za napredovanje, poroča Daily Mail.

Odvetnik podjetja Jean-Philippe Benissan je dejal, da Desnard v štirih letih ni nikoli omenil, da mu je bilo na delu dolgčas in da je obupan. Dodal je, da raziskave sicer predvidevajo, da je v Franciji kar 30 odstotkov vseh Francozev na svojih delovnih mestih zdolgočasenih, a tam kljub temu navadno ostanejo, saj se bojijo brezposelnosti.

Za 12 let na plačan dopust, nato jih je tožil, ker so mu uničili kariero
To pa ni prva taka tožba v Franciji. V začetku leta je Charles Simon tožil državno železniško podjetje, ki naj bi mu uničilo kariero. Za 12 let so ga namreč poslali na plačan dopust, med katerim je prejemal skoraj 5.000 evrov mesečno. Ko so ga poslali na dopust, so mu namreč obljubili, da ga bodo čez nekaj dni premestili na drugo pozicijo, a so nanj preprosto pozabili – in sicer kar za 12 let. Primer se je končal z dogovorom obeh strani na sodišču.

M. G.