fbpx

Neverjetno: Pošteni Nemec našel aktovko z 22 zlatimi palicami in 3.500 evri gotovine ter jo odnesel na policijo

Foto: Twitter

Nemec je s svojim dejanjem dokazal, da še obstajajo pošteni ljudje na svetu, ko je našel aktovko z zlatom, denarjem in dokumenti s podatki o lastniku. Kljub temu, da je bilo v torbi kar 22 zlatih palic in 3.500 evrov gotovine, najditelja ni premamilo, da bi najdeno odtujil, temveč je to brez pomislekov predal policiji.

Novico glede najdbe je javnosti sporočila policija prek družbenega omrežja Twitter in poleg slike najdbe pripisala, kaj vse je mogoče najti pod drevesom v Neuköllnu.

Lastnik med zaklepanjem kolesa pozabil na aktovko
Zahvaljujoč poštenemu meščanu in dokumentom s podatki o lastniku, ki so bili v aktovki, je lastnik izgubljeno dobil nazaj. Policiji je lastnik po navedbah Večernjega lista povedal, da je aktovko spustil na tla, medtem ko je zaklepal kolo in jo potem pozabil pobrati.

Foto: iStock

Dejstvo, da je bil lastnik presrečen, ko je izvedel, da je bila njegova aktovka s celotno vsebino najdena, potrjuje tudi podatek, da je bila vrednost zlata v aktovki ocenjena na okrog 30.000 evrov. Na podlagi nemške zakonodaje tisti, ki vrne izgubljene stvari, dobi 3 do 5 odstotkov najdene vrednosti, v konkretnem primeru to pomeni, da bo pošteni najditelj dobil 2.000 evrov.

N. Ž.