fbpx

[VIDEO] New York: Lučke in praznične izložbe

Foto: Reuters

Veseli december je v New Yorku nekaj posebnega. Takoj ko se v mestu zmrači in se prižgejo izložbene lučke, je zaslišati odštevanje navdušencev. Ko so izložbe odkrite, se zaslišijo vzkliki občudovanja, čemur sledi ploskanje.

Že popoldne se začne zbirati pisana množica radovednežev, turistov in družin z otroki, ki pred velikimi trgovskimi izložbami na Peti aveniji komaj čakajo na pravljični dogodek.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 8

Takoj ko se v New Yorku zmrači in se prižgejo izložbene lučke, je zaslišati odštevanje navdušencev. Ko so izložbe odkrite, se zaslišijo vzkliki občudovanja, čemur sledi ploskanje.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 3

Aranžerji s svojo ustvarjalnostjo prav tekmujejo za pozornost. Vsaka izložba je kot gledališka scena. Veleblagovnice poskrbijo, da izbrana tema ostane skrivnost skozi celo leto in zanjo ne smejo izvedeti niti njihovi zaposleni prodajalci. Rekvizite izdelujejo v posebnih delavnicah.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 9

 

 

 

 

 

»Veleblagovnice se celo leto pripravljajo na ta veliki dogodek. Decembrski izkupiček je odvisen od okrasitve izložbenega okna. Lepše, kot je – več potrošnikov pritegne,« je povedala Roya Sullivan, direktorica nacionalne zveze aranžerjev pri Macy’s.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 2

Letos so pri Mayc’s obudili junake stripa »The Peanut’s«. Samo za postavitev kužka Snoopyja in Charlieja Browna v izložbi so potrebovali dobre tri tedne. Izdelovali pa so jih celo leto. Sodelovali so elektrotehniki, mehatroniki, kiparji in oblikovalci.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 1

Znana Saks Fifth Avenue izložba mimoidoče pozdravlja s temo »Zimski dvorec« s prekrasnimi večernimi oblekami.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 4

Letos so pri Barney’s zbudili prav posebno pozornost, saj so izložbo spremenili v hladilnico. Oblikovalci ledu tako neprestano ustvarjajo zimske prizore iz ledenih skulptur. Z žaganjem in piljenjem ledu privabljajo občudovalce, ki zaploskajo vsakemu končanemu izdelku.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 6

Veleblagovnica Lord Taylor je predstavila spisek »Nekaj naših najljubših stvari«. Največ prostora so namenili kraljestvu medenjakov in velikanski uri s kukavico.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 7

Tudi pri Bloomingdales so pripravljeni na »Star Wars« premiero novega filma »The Force Awakens« (Sila prebujenja). Za izložbo so uporabili najboljše tehnološke dosežke, ki so jih uporabili tudi v filmu.

Vsako leto decembra je v New Yorku otvoritev izložb veleblagovnic največji dogodek leta. 5

Decembrsko nakupovanje v New Yorku je tako res posebno doživetje. Vedno več turistov pa se v centru »Velikega jabolka« odloča tudi za silvestrovanje. Lansko leto je 56,5 milijonov obiskovalcev samo v New Yorku zapravilo 41 milijard dolarjev.

S. S.